Thursday, May 6, 2021
Jurnalism corect


MApN, după afirmațiile lui Vlad Voiculescu privind diferența de raportare a deceselor la spitalul ROL 2: Au fost centralizate și raportate în conformitate cu legea

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 19 aprilie 2021 Etichete: , , ,

MApN susține că centralizarea deceselor cauzate de COVID, înregistrate la unitatea amplasată în curtea Spitalului Ana Aslan, și raportarea lor s-au făcut respectând prevederile legale. Precizările vin după ce Vlad Voiculescu a declarat că la respectiva unitate există diferențe între numărul real al deceselor și cel raportat.

„Formațiunea medicală de tratament (FMT) ROL 2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni, funcționează ca spital COVID din luna aprilie 2020.

Toate decesele înregistrate în această unitate medicală operaționalizată de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” au fost centralizate și raportate în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Din data de 10 ianuarie 2021, când FMT ROL 2 a primit drepturi de acces în aplicația Corona Forms, au fost constatate 82 de decese, care au fost raportate ca atare de formațiunea medicală atât în Corona Forms, cât și în platforma Alerte MS, lucru care poate fi verificat cu maximă celeritate de către oricare dintre autoritățile care au acces în aceste baze de date, conform competențelor legale”, transmite MApN.

Vlad Voiculescu susține numărul de decese asociate COVID-19  raportat de către unitățile sanitare este semnificativ mai mare decât cel înregistrat de Direcțiile de Sănătate Publică. Fostul ministru al sănătății a precizat că a descoperit astfel de inadvertențe în cazul spitalelor Colentina și ROL 2, însă are suspiciuni că problema ar putea fi mult mai amplă.

Citeşte şi Vlad Voiculescu susține că există diferențe în cazul raportării deceselor asociate COVID-19 la spitalele Colentina și ROL 2

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW