Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Reprezentanții HoReCa, despre măsurile pregătite de Guvern: Clientul va suporta nota de plată pentru creșterea TVA

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 28 iunie 2022

Reprezentanții patronatelor din Industria Ospitalității (HORECA) au reacționat marți, 28 iunie, la informațiile potrivit cărora coaliția pregătește majorarea Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) pentru industrie, de la 5% la 9%. Federația Patronatelor din Industria Ospitalității (FPIOR) susține că este o măsură „extrem de nocivă” și avertizează că vor exista scumpiri resimțite de clienți în cazul în care va fi adoptată.

Clientul va suporta și el, alături de industrie, într-un final, nota de plată pentru o creștere a TVA-ului ce vine peste toate creșterile anterioare!”, se arată într-un comunicat transmis de FPIOR.

Patronatele din HoReCa susțin că sectorul a fost greu încercat în perioada pandemiei de COVID-19 și se confruntă cu o criză de personal și acces la materii prime.

Toate acestea au un impact negativ de importanță majoră asupra industriei și în acest context avem nevoie de sprijinul Guvernului, avem nevoie de soluții, nu avem nevoie de o altă problemă”, a transmis Ruxandra Stoica, vicepreședintele FPIOR.

Reprezentanții FPIOR au precizat că industria HoReCa are nevoie de un cadru fiscal predictibil și stabil.

După 2 ani de pandemie în care restricțiile i-au împiedicat pe oameni să iasă să socializeze la restaurante, la evenimente private etc., ajungem astăzi în situația în care oamenii deși au voie să o facă, nu-și vor mai putea permite! Ne dorim dialog deschis cu decidenții politici pentru a putea găsi soluții care să nu aibă un impact negativ asupra industriei și a economiei în general”, potrivit vicepreședintelui Federației Patronatelor din HoReCa.

Reprezentanții coaliției ar urma să anunțe modificările propuse Codului fiscal, printre care se numără creșterea TVA de la 5% la 9% pentru industria HoReca, creșterea TVA de la 9% la 19% pentru băuturile carbogazoase cu zahăr, creșterea impozitului la 40% în cazul câștigurilor din jocurile de noroc și creșterea impozitului pe dividende la 8%, notează Hotnews.ro.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *