Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Reprezentanții din CSM ai societății civile cer Secției pentru procurori dezbateri privind modul în care parchetele gestionează infracțiunile contra persoanei

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 1 august 2019 Etichete: , , ,

Reprezentanții din CSM ai societății civile, Romeo Chelaru și Victor Alistar, cer Secției pentru Procurori convocarea unei ședințe în care să se discute modul în care parchetele gestionează infracțiunile contra persoanei. Aceștia solicită ca la discuții să participe și organizațiile neguvernamentale de profil, precum și procurorul general și ministrul Justiției.

Chelaru și Alistar: Sperăm că se vor evita abordările de dezvinovățire

”Membrii aleși ai CSM, reprezentanți ai societății civile solicită domnului Vicepreședinte procuror Nicolae Solomon să convoace de urgență Secția pentru procurori a CSM pentru a discuta modul în care parchetele gestionează infracțiunile împotriva persoanei, la care să participe și membrii de drept, respectiv Procurorul General și Ministrul Justiției, sub autoritatea căruia procurorii își desfășoară activitatea.

Solicitarea vizează discutarea aspectelor de management și eficacitate în gestiunea funcțiilor judiciare, responsabilitățile și măsurile de urmat, astfel încât să se poată garanta efectiv siguranța cetățeanului printr-o conduită profesională ireproșabilă a lucrătorilor din cadrul parchetelor.

De asemenea, solicităm ca la ședință să fie invitate organizațiile neguvernamentale în domeniul apărării drepturilor omului, a victimelor infracțiunilor și cele pentru apărarea drepturilor copilului precum și reprezentanții mass-media acreditată, iar ședința să fie difuzată în direct pe pagina Consiliului.

Ne exprimăm speranța că discuțiile vor fi grevate de asumare a disfuncțiilor din sistem, astfel încât de la această asumare să se poată corecta ineficiența și ineficacitatea structurilor judiciare și că se vor evita abordările de dezvinovățire sau de indicare a unor piste false ca si cauze ale acestor disfuncții”, transmit cei doi membri ai CSM.

Foto: Mediafax

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/reprezentantii-din-csm-ai-societatii-civile-cer-sectiei-pentru-procurori-dezbateri-privind-modul-in-care-parchetele-gestioneaza-infractiunile-contra-persoanei/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: mainnews.ro/reprezentantii-din-csm-ai-societatii-civile-cer-sectiei-pentru-procurori-dezbateri-privind-modul-in-care-parchetele-gestioneaza-infractiunile-contra-persoanei/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *