Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


Reluarea anchetei în dosarul „10 august” va fi decisă de Tribunalul București

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 16 februarie 2021

Magistrații de la Tribunalul București au decis că au competență pentru judecarea cererii DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în dosarul „10 august”.

Inițial, Tribunalul București ar fi trebuit să judece solicitarea DIICOT în luna octombrie, dar judecata cauzei a fost amânată, inițial, pentru 27 noiembrie și, apoi, pentru 22 ianuarie 2021, în vederea studierii dosarului.

Procesul a mai fost blocat timp de o lună în urma unei cereri făcute de fostul șef al Jandarmeriei, Sebastian Cucoș. Demersul său a plimbat cazul și pe la Instanța Supremă, în drumul de la Curte la tribunalCucoș a pierdut, însă, în septembrie 2020.

În contextul unui val uriaș de indignare, provocat de decizia procurorului de caz, fosta șefă a parchetului antimafia, Giorgiana Hosu, a infirmat decizia de clasare, după ce a analizat-o.

Motivele pentru care este cerută undă verde în instanță pentru reluarea anchetei sunt incredibile: de când a preluat dosarul de la procurorii militari, DIICOT a audiat patru martori, nu a reaudiat niciun suspect, nu s-a prea obosit să administreze probe. Dovadă stă chiar documentul semnat de Hosu.

CITEȘTE ȘI: 10 August amar | După doi ani, în loc să știm vinovații, ne întrebăm dacă-i mai căutăm

DIICOT iese din anchetă

Dacă judecătorii Tribunalului București vor fi de acord cu reluarea anchetei în ceea ce-i privește pe foștii șefi din Jandarmerie, dosarul se va întoarce la procurorii militari, nu va rămâne la DIICOT.

Reluarea cercetărilor îi vizează pe Laurențiu Cazan (comandatul acțiunii din piață), Ionuț Cătălin Sindile și Sebastian Cucoș (aflați la cârma Jandarmeriei Române în urmă cu doi ani), Dan Mihai Chirică (pe atunci secretar de stat în Ministerul de Interne).

Sursa foto: Inquam Photos / Alberto Grosescu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW