Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Regulile pentru desfășurarea orelor de curs în noul an școlar, aprobate de CNSU

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 2 septembrie 2021

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat joi, 2 septembrie, ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, în funcție de care se stabilesc scenariile pentru începutul noului an școlar.

În localitățile în care incidența cumulată din ultimele 14 zile este mai mică 6 cazuri la mia de locuitori, toți copiii vor putea participa fizic la orele de curs, potrivit CNSU.

Este scenariul meu de bază, să avem anul școlar cu prezență fizică, cu respectarea regulilor de siguranță în contextul pandemiei”, a declarat Florin Cîțu, în cadrul unei ședințe on-line cu prefecții și reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică.

Dacă incidența depășește 6 cazuri la mia de locuitori, până la instituirea carantinei, se va permite participarea fizică doar pentru copiii de grădiniță și cei din învățământul special, „cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2”. În acest scenariu, elevii claselor 1-12 vor trece în online.

Mesajul meu, atât pentru prefecți, cât și DSP: Vă rog să verificați serios, să colaborați astfel încât să fie riscuri cât mai mici. Este important să facem totul pentru siguranța copiilor. Dacă întâmpinați probleme, vă rog să verificați, ca să putem rezolva cât mai rapid”, a precizat Florin Cîțu.

Principalele prevederi ale ordinului comun

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au prezentat, miercuri, 1 septembrie, principalele prevederi ale ordinului comun care va reglementa desfășurarea noului an școlar.

Elevii din învățământul preșcolar și primar, până la clasa a VI-a, vor trece la învățământul online timp de 14 zile la apariția unui caz de COVID în clasa din care fac parte, cu posibilitatea revenirii din ziua 8, dacă părinții sunt de acord cu efectuarea unui test antigen.

Elevii din clasele a VII-a și a VIII-a și din învățământul liceal pot continua cursurile în format fizic dacă au trecut prin boală în ultimele 180 de zile sau dacă sunt vaccinați.

Ioana Mihăilă a ținut să sublinieze importanța respectării măsurilor de prevenție, aici amintind aerisirea sălilor de clasă și distanțarea fizică. În același timp, în spațiile închise și festivități, este obligatorie purtarea măștii de protecție de tip medical sau textil, cu condiția să acopere gura și nasul.

Purtarea măștii de protecție nu este obligatorie la orele de educație fizică și sport, cu excepția situației în care acestea se desfășoară în interior iar rata de incidență din localitate depășește pragul de două cazuri la 1.000 de locuitori..

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  • Your style is unique compared to other people I have read stuff from.
    Thanks for posting when you have the opportunity, Guess I’ll just bookmark this
    page.

    Visit my web page Amberlee

  • Hey there, You have done an incredible job. I’ll certainly digg it and
    personally suggest to my friends. I am sure they will
    be benefited from this website.

    Feel free to visit my homepage :: Dewon

  • Hello Dear, are you really visiting this web page daily, if so
    then you will without doubt get pleasant experience.

    Here is my webpage –

  • Heya i’m for the first time here. I found this board and I
    find It truly useful & it helped me out much. I hope to give something
    back and help others like you helped me.

    Here is my web page; Nanette

  • I’m no longer sure where you’re getting your information, but
    great topic. I must spend some time studying much more or figuring out more.
    Thanks for magnificent information I used to be on the lookout
    for this information for my mission.

    My web blog :: Genna

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *