Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Regulament pentru utilizarea trotinetelor electrice, propus în București: Amenzi pentru staționarea în locuri interzise / Taxe pentru operatori

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 iulie 2022

Grupul Partidului Național Liberal din cadrul Consiliului General a lansat vineri, 8 iulie, în dezbatere publică un regulament pentru utilizarea trotinetelor electrice în București, ce cuprinde amenzi pentru parcarea neregulamentară și taxe pentru firmele care închiriază astfel de vehicule. 

Zilnic, mii de bucureșteni utilizează trotinetele electrice pentru a merge la școală, la serviciu sau pentru a ajunge mai repede acolo unde au nevoie. Totuși, ca la orice lucru nou apărut, lipsa reglementărilor a general anumite probleme.

Deși Guvernul a introdus reguli de circulație pentru trotinetele electrice, care deocamdată sunt străine pentru mulți „trotinetiști”, există în continuare nevoia de reglementare din partea autorităților locale. Având mari probleme financiare, în condițiile în care este nevoită să dea cea mai mare parte a bugetului pe subvențiile pentru termoficare și transportul public, Primăria Capitalei caută să-și sporească veniturile.

Nou regulament pentru trotinete electrice, propus de PNL

Vineri, 8 iulie, viceprimarul liberal al Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat lansarea în dezbatere publică a unui regulament privind trotinetele electrice.

Pe lângă problemele deja reglementate în Codul rutier, cum ar fi interzicerea circulației pe trotuar, regulamentul propus de liberali vine și cu o serie de noutăți:

– Amenzi între 200 lei și 400 lei pentru staționarea în locuri interzise (pe trotuare cu lăţimea mai mică de 2 m, stații pentru transportul în comun, treceri de pietoni, spații verzi, parcări pentru autoturisme, intersecții, șantier, guri de canal, carosabil, scări, pasaje pietonale, malurile râurilor, respectiv în în zonele de acces în școli, grădinițe și piețe);

– Taxă pentru firmele care închiriază trotinete electrice de 5.000 lei/an;

– Taxă de eliberare sticker/placuță autorizație de 200 lei pentru fiecare trotinetă electrică autorizată de operatori;

– Redevență pentru ocuparea domeniului public în valoare de 1 leu/zi/trotinetă electrică;

– Amenzi între 1.000 și 2.000 lei pentru amplasarea pe domeniul public a trotinetelor electrice de către operatori fără avizul Primăriei Capitalei;

– Amenzi între 1.000 și 2.000 lei pentru amplasarea pe domeniul public de către operatori a unui număr mai mare de trotinete electrice decât cel aprobat de către Primăria Capitalei.

Întregul regulament propus poate fi consultat aici

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 90393 more Information to that Topic: mainnews.ro/regulament-pentru-utilizarea-trotinetelor-electrice-propus-in-bucuresti-amenzi-pentru-stationarea-in-locuri-interzise-taxe-pentru-operatori/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *