Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Americanii îl vedeau pe Geoană mai apropiat de Kremlin decât de SUA/Ambasadorul Gitenstein, în 2009: „A fost întotdeauna dispus să vorbească cu rușii”

By Redactia , in Politic Stirile zilei , at 6 octombrie 2024

Deși toată suflarea electorală românească îl situează pe independentul Mircea Geoană în tabăra pro-NATO, americanii îl vedeau, în 2009, jucând mai aproape de echipa Federației Ruse. La data de 30 noiembrie 2009, platforma WikiLeaks dădea publicității textul unei telegrame, transmisă la Casa Albă de către ambasadorul american la București, de la acea vreme, Mark H. Gitenstein. Acesta îi avertiza pe americani în privința lui Mircea Geoană pe care-l descria ca fiind mai aproape de interesele Rusiei decât ale SUA. Pe atunci, Geoană era candidatul PSD în cursa pentru Cotroceni și se „bătea” direct cu Traian Băsescu.  Când au fost făcute publice documentele secrete, de către WikiLeaks, ambasadorul american n-a dorit să comenteze, rezumându-se să declare doar că „vorbesc de la sine”. Mai multe detalii pe Gândul.ro.

În urmă cu 15 ani, izbucnea un scandal în SUA din cauza platformei WikiLeaks care a scos la iveală o serie de documente secrete care urmau să compromită mai multe figuri publice din întreaga lume. Printre acestea, se număra și candidatul PSD la președinția României, Mircea Geoană, care se afla în competiție cu Traian Băsescu.

Sursa foto: Facebook / Mircea Geoană

Comentarii