Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Regele Charles a felicitat SRI pentru modul în care își desfășoară activitatea

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 3 iunie 2023 Etichete: , , ,

Regele Charles al III-lea a mulțumit Serviciului Român de Informații(SRI), pentru modul în care își desfășoară activitatea, mai ales în contextul războiului Rusia-Ucraina. SRI a postat pe pagina de Facebook o fotografie în care Regele Charles se salută cu directorul Eduard Hellvig, însă, cei doi nu sunt la „prima vedere”. 

Potrivit Q Magazine, în vara anului 2012, Eduard Hellvig,  pe vremea când era ministrul Dezvoltării Regionale şi al Turismului, a lansat „Strategia pentru dezvoltarea turismului în Carpaţi”, realizată în colaborare strânsă cu reprezentanţii Casei Regale a Marii Britanii, au avut loc. La acea vreme, Hellvig avusese o întâlnire directă și o discuție pe acest subiect cu prințul Charles, la o recepţie organizată de Ambasada Marii Britanii.

„Prezent într-o vizită privată în România, Regele Charles III a transmis mulțumiri directorului SRI și angajaților Serviciului pentru modul exemplar în care își îndeplinesc mandatul de apărare a valorilor democratice și pentru contribuția de partea forțelor binelui în războiul de agresiune declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei”, a transmis SRI, prin intermediul Facebook.

Regele Charles al III-lea se află în vizită privată, în România, până marți, 6 iunie. Monarhul britanic s-a întâlnit cu președintele Iohannis, ieri, 2 iunie, un gest de curtoazie. Mai multe detalii despre vizita Regelui Charles al III-lea puteți citi aici.

CITEȘTE ȘI:  Cum sunt relațiile diplomatice dintre România și Marea Britanie. Regele Charles: Abia aștept să îmi îndeplinesc rolul pentru a strânge comunitatea de români

Sursă foto: Facebook SRI

Comentarii