Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Rectificare bugetară la Primăria Capitalei: 200 de milioane în plus pentru transportul în comun. Subvenția pentru termoficare, majorată

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 24 septembrie 2021

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat în ședința de vineri, 24 septembrie, proiectul de rectificare bugetară în urma căruia subvențiile pentru transportul în comun au fost majorate cu 200 de milioane de lei, subvenția pentru termoficare a crescut cu aproximativ 79 de milioane de lei, iar sumele destinate ajutoarelor sociale au fost mărite cu 110 milioane de lei, relatează Agerpres.

Nicușor Dan a precizat că ședința de vineri a fost convocată în regim de urgență, întrucât Societatea de Transport București (STB) trebuie să plătească salariile la începutul săptămânii următoare.

Este promisiunea noastră că vom face un transport public eficient. Şi înainte de asta trebuie să îl stabilizăm financiar. O sumă importantă care merge spre sistemul de termoficare. Este promisiunea noastră că vom face un sistem de termoficare la nivelul secolului XXI. E un efort important, care o să dureze câţiva ani, după ani de zile în care nu s-a făcut nimic şi nu s-a investit”, a spus Nicușor Dan.

Veniturile la bugetul local al Primăriei Municipiului București (PMB) au fost suplimentate cu 388 de milioane de lei, reprezentând cote defalcate din impozitul pe venit, ajungând la un total de 6,2 miliarde de lei.

În cazul subvenției pentru agentul termic, a crescut de la 907 de milioane de lei la 986 de milioane, cele aproximativ 79 de milioane alocate suplimentar urmând să acopere diferența de preț și tarif.

Bugetul Direcției Generale de Asistență Socială a fost majorat de la 343 de milioane la 453 de milioane de lei.

CITEȘTE ȘI: Contre între Nicușor Dan și Gabriela Firea, pe tema stimulentelor pentru nou-născuți și ajutoarelor pentru persoane cu dizabilități

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW