Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Contre între Nicușor Dan și Gabriela Firea, pe tema stimulentelor pentru nou-născuți și ajutoarelor pentru persoane cu dizabilități

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 13 septembrie 2021

Nicușor Dan a declarat luni, 13 septembrie, că Primăria Capitalei va plăti în continuare stimulentele pentru nou-născuți, indemnizațiile pentru copiii și adulții cu dizabilități, ajutorul social pentru familii monoparentale și sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului școlar al copiilor, după ce a fost acuzat de fostul primar Gabriela Firea că ar fi tăiat fondurile pentru a le da firmelor de consultanță apropiate de PNL și USR PLUS.

Nu oprim deci niciun fel de plăți și nu oprim nici primirea de noi dosare. Orice bucureștean eligibil pentru astfel de plăți sociale poate face cerere și va deveni astfel beneficiar în baza reglementărilor actuale. Avem buget, avem un angajament clar și continuăm să-i sprijinim pe cei care au nevoie de ajutor”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

Într-o declarație inițială, Nicușor Dan a precizat că anunțul la care ar face referire Gabriela Firea a fost postat pe site-ul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București dintr-o eroare umană, potrivit G4Media.

Fostul primar al Capitalei l-a acuzat pe Nicușor Dan că ar fi tăiat fondurile de la nou născuți, gravide, persoane cu dizabilități sau familii mono-parentale.

Nicușor Dan va rămâne în mentalul colectiv ca primarul – inimă de piatră, lamă de cuțit, de o duritate extremă! Și unde se duc banii? Doar către firmele lor de consultanța?”, a scris Gabriela Firea, luni, pe Facebook.

Gabriela Firea susține că pe 28 septembrie se împlinește un an de când „trebuia să curgă lapte și miere în București, să-și faca toată lumea duș cu apă caldă și să aibă salariul de 1400 de euro”.

Atunci când avertizam că acesta este Nicușor Dan, viitorul primar și susținătorii săi au sărit ca arși! Nicușor Dan a avut tupeul să spună în campanie că nu va tăia stimulentele, că totul este doar un atac din partea mea. A mințit oamenii în față și a dormit bine noaptea. Abia când a ajuns la primărie, după o campanie ipocrită, s-a constatat că doarme bine și ziua”, a adăugat fostul edil.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW