Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Record la vaccinare în ultimele patru luni: Peste 27.000 de persoane au primit joi prima doză

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 7 octombrie 2021

Reviriment al campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19. Potrivit raportării făcute de autorități, joi, 7 octombrie, 62.996 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 27.674 au primit prima doză, cel mai bun rezultat din ultimele patru luni. 

După un început promițător al campaniei de vaccinare, odată cu decizia Guvernului de a relaxa restricțiile pentru prevenirea COVID-19, ce a favorizat răspândirea ideii că pandemia a fost depășită, interesul cetățenilor pentru vaccin a scăzut considerabil iar țintele premierului Cîțu – vaccinarea a peste 5 milioane de persoane până pe 1 iunie și 10,4 milioane până la finalul lunii septembrie – au fost ratate cu brio.

Pe 13 mai, președintele Klaus Iohannis a anunțat relaxarea unor măsuri, printre care eliminarea obligativității purtării măștii și anularea restricțiilor de circulație pe timp de noapte. La acea dată aproape 40.000 de persoane au efectuat prima doză de vaccin. Imediat ritmul de vaccinare s-a redus semnificativ. Pe 23 mai, la zice zile după anunțul președintelui Iohannis, 23.000 de persoane au efectuat prima doză de vaccin. O lună mai târziu, pe 13 iunie, sub 10.000 de persoane mai au efectuat prima doză.

După o vară în care restricțiile au aproape inexistente, context în care ritmul zilnic de vaccinare o prima doză a depășit rareori 10.000 de persoane, în toamnă numărul de infectări a explodat. Din această cauză, pe 17 septembrie autoritățile au anunțat restricții pentru persoanele nevaccinate. La scurt timp, măsura a dus creșterea ritmului persoanelor nou imunizate.

România, încă departe de imunitatea colectivă

Cel puțin o doză de vaccin au efectuat un număr de 5.699.821, adică 29,71 % dintre cetățeni, în condițiile în care, spun specialiștii, pentru atingerea imunității colective este nevoie ca cel puțin 60-70% dintre cetățeni să fie imunizați prin vaccin.

CITEȘTE ȘI: Valeriu Gheorghiță dă vina pe ridicarea restricțiilor pentru reducerea ritmului de vaccinare

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: mainnews.ro/record-la-vaccinare-in-ultimele-patru-luni-peste-27-000-de-persoane-au-primit-joi-prima-doza/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW