Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Reacții din PSD după ce Sorina Pintea a fost filmată în timp ce era scoasă din spital | Teodorovici: Cine răspunde pentru afectarea imaginii și sănătății ei? / Olguța Vasilescu: Lupta „anti-corupție” faza femei bolnave în prag de deces

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 4 martie 2020 Etichete: , , ,

Câțiva social-democrați au reacționat și s-au arătat revoltați după ce, marți seară, în spațiul public au apărut imagini video cu Sorina Pintea în timp ce era scoasă din Policlinica MAI și dusă înapoi în Arestul Capitalei.

În urma acestui eveniment, avocații au cerut mai multe explicații și au acuzat că fostul ministru al Sănătății a fost îmbrâncit de o femeie ofițer.

În ciuda faptului că președintele PSD a declarat inițial, pentru mainnews.ro, că politicienii ar trebui să evite implicarea în justiție, Marcel Ciolacu a fost primul social-democrat care a reacționat și a spus că este revoltat de imaginile cu Sorina Pintea. Vezi AICI mai multe detalii.

Și Eugen Teodorovici, fostul preşedinte executiv al PSD, a reacționat spunând că imaginile cu Sorina Pintea sunt dezolante.

„În prima parte a emisiunii România9 la care am participat aseară am urmărit câteva imagini dezolante cu un om suferind și slăbit adus în cătușe la spital. Cât de jos putem să coborâm cu spectacolul cinic al zăngănitului de cătușe, al setei de umilință publică sau de satisfacție a unor adepți ai circului politic și mediatic?

Indiferent de apartenența politică, apreciez că într-un stat democratic trebuie să primeze prezumția de nevinovăție până la dovedirea acuzațiilor aduse. În caz contrar, vă adresez întrebarea legitimă cine va răspunde pentru afectarea imaginii publice, politice, a carierei profesionale și, nu în ultimul rând, a sănătății Sorinei Pintea”, a scris Teodorovici, pe Facebook.

Teodorovici susține că Sorina Pintea este în aceste momente un om suferind.

„Sorina este, din păcate, un om suferind care nu merita să fie astfel tratat nici de instituțiile statului, nici de „colegii” săi din PSD! Îi doresc să aibă tăria și rezistența atât de necesare în această luptă pentru justiție și pentru sănătate„, a mai spus fostul ministru de Finanțe.

De asemenea, Lia Olguța Vasilescu, consideră că arestarea Sorinei Pintea este doar un spectacol mediatic desfășurat în prag de alegeri.

„Toate drepturile încălcate, inclusiv cele stipulate în directive europene. Doar pentru spectacol mediatic în prag de alegeri. Dacă nu e pâine și nu mai cresc veniturile românilor, s-au gândit să dea măcar circ! Cred că ziua de ieri a fost concludentă pentru toată lumea, după ce MAI a încălcat toate procedurile legale în cazul Pintea. Au prezentat-o în cătuțe, au scos-o pe ușa din față, presa era anunțată să fie la datorie. Ca să arate un om bolnav, un om distrus fizic și psihic… Să nu uităm de prezumția de nevinovăție! Nu că ar mai conta pentru cineva în țara asta… Lupta „anti-corupție” faza femei bolnave în prag de deces, dar tot fără probe, continua…”, a scris Olguța Vasilescu, pe Facebook.

Imaginile cu Sorina Pintea

Context

Apărătorii Soinei Pintea au cerut printr-o scrisoare să fie informați cu privire la mai multe aspecte care vizează ziua în care fostul ministru al Sănătății a fost scos din Arestul Capitalei și dus la spital.

Marți seară, Sorina Pintea a fost scoasă pentru a doua oară din Arestul Capitalei și a fost dusă la Policlinica MAI Nicolae Kretzulescu pentru un consult.

Fostul ministru a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Capitalei, în dosarul în care este acuzată de luare de mită. Potrivit DNA, Pintea ar fi luat șpagă pentru derularea unui contract, în calitate de manager al Spitalului Județean Baia Mare.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

 

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: mainnews.ro/reactii-din-psd-dupa-ce-sorina-pintea-a-fost-filmata-in-timp-ce-era-scoasa-din-spital-teodorovici-cine-raspunde-pentru-afectarea-imaginii-si-sanatatii-ei-olguta-vasilescu-lupta-anti-coruptie/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *