Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


Reacția premierului Ciucă, după ce Statele Unite au anunțat că trimit trupe în România

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 2 februarie 2022

Premierul Nicolae Ciucă a reacționat miercuri, 2 februarie, la anunțul purtătorului de cuvânt al Pentagonului, potrivit căruia 1.000 de militari americani vor fi trimiși în România în zilele următoare.

Premierul Ciucă a punctat că este o măsură la care se aștepta.

„Este o măsură asiguratorie la care ne așteptam. Astăzi s-a făcut anunțul formal. Ca atare, în perioada următoare, în conformitate cu planurile de deplasare, urmează să se stabilească la nivelul experților, la nivelul Ministerului Apărării Naționale, modul în care se va desfășura activitatea.

Nu sunt 1.000 de soldați germani, sunt 1.000 de soldați americani care sunt dislocați din Germania în România”, a afirmat prim-ministrul.

Între timp, Guvernul a reacționat și pe contul de Twitter al Executivului – „Mulțumiri călduroase partenerului nostru strategic SUA, pentru întărirea apărării în flancul estic”.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a anunțat miercuri, 2 februarie, că România va primi 1.000 de militari americani din partea Statelor Unite ale Americii, la cererea Guvernului de la București, pentru a proteja granița de Sud-Est a NATO, în contextul tensiunilor de la granița Ucrainei cu Federația Rusă.

„Rămânem concentrați asupra situației din Europa(…)Nu este vorba de mutări permanente, trupele sunt instruite să răspundă provocărilor și nu vor lupta în Ucraina. Obiectivul e de a asigura o apărare robustă a aliaților”, a precizat John Kirby, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul Pentagonului.

SUA a decis că va trimite aproximativ 3.000 de trupe în România, Polonia și Germania. Astfel, 1.000 de militari care, în acest moment, se află în Germania, vor fi mutați în țara noastră, în „zilele următoare”.

„Mutarea vine ca urmare a invitației adresată de Guvernul României”, a punctat Kirby.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW