Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Reacția Maiei Sandu la declarațiile lui Lavrov: R. Moldova a demonstrat în 31 de ani de independență că este o țară pașnică

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Republica Moldova Stirile zilei , at 2 septembrie 2022

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a reacționat public la declaraţiile ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, potrivit căruia Federația Rusă va face totul pentru a proteja interesele populației rusofone din Republica Moldova. Totodată, șeful diplomației ruse a acuzat Guvernul de Chișinău că își dorește rezolvarea conflictului transnistrean „pe alte căi decât cele diplomatice”.

Astfel, Maia Sandu a transmis că Federația Rusă ar trebui să de explicații atunci când vine vorba de agresiune, şi nu Republica Moldova, care a demonstrat faptul că este o țară pașnică în 31 de ani de independență.

„Chiar de la începutul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, auzim foarte multe declaraţii provocatoare şi este important să rămânem solidari şi uniţi, să nu ne lăsăm manipulaţi de aceste declaraţii provocatoare”, a îndemnat preşedintele moldovean într-o declaraţie făcută la un post de televiziune, relatează Agerpres.

Maia Sandu a subliniat că declaraţiile lui Lavrov privind destabilizarea situaţiei din stânga Nistrului nu au nicio legătură cu realitatea.

„Noi de fiecare dată am spus şi continuăm să spunem că vom opta şi vom accepta doar rezolvarea paşnică a conflictului transnistrean şi, respectiv, repet, toate aceste declaraţii manipulează şi, probabil, vor să destabilizeze situaţia în Republica Moldova”, a mai spus Maia Sandu.

Context

Declarația ministrului rus de Externe se înscrie într-un șir lung de amenințări voalate la adresa Republicii Moldova.

Vom face totul pentru ca interesele populației rusofone din Moldova să nu fie afectate în niciun fel(…)Să nu uităm că, pe lângă Transnistria, în Moldova mai există și Găgăuzia, care, de asemenea, revendică un statut special(…)Cred că liderii moldoveni vor face ceea ce trebuie dacă vor înceta jocurile geopolitice impuse de occident și se vor gândi la interesele acelor oameni care trăiesc unul lângă altul”, a spus ministrul rus de Externe, miercuri, 31 august, citat de Agora.md.

În luna iunie, Lavrov a acuzat Guvernul de la Chișinău că încearcă să transforme Republica Moldova „într-o a doua Ucraina”.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on to that Topic: mainnews.ro/reactia-maiei-sandu-la-declaratiile-lui-lavrov-r-moldova-a-demonstrat-in-31-de-ani-de-independenta-ca-este-o-tara-pasnica/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW