Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Serghei Lavrov: Vom face totul pentru ca interesele populației rusofone din Moldova să nu fie afectate / Reacția Guvernului de la Chișinău

By Matthew Garvey , in Republica Moldova Stirile zilei , at 1 septembrie 2022

UPDATE Mariana Sarî, ofițerul de presă al Biroului Politici de Reintegrare de la Chișinău, a transmis că Guvernul își dorește să soluționeze conflictul transnistrean „pe căi pașnice și politice (…) care să respecte caracterul unitar, suveran și teritorial indivizibil al Republicii Moldova”, relatează Deschide.md.

Reprezentantul autorităților moldovene arată că drepturile și libertățile cetățenilor din Găgăuzia și Transnistria „nu se încalcă”.

Știrea inițială

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, în cadrul unui forum, că Federația Rusă va face totul pentru a proteja interesele populației rusofone din Republica Moldova și a acuzat Guvernul de la Chișinău că își dorește rezolvarea conflictului transnistrean „pe alte căi decât cele diplomatice”. 

Vom face totul pentru ca interesele populației rusofone din Moldova să nu fie afectate în niciun fel(…)Să nu uităm că, pe lângă Transnistria, în Moldova mai există și Găgăuzia, care, de asemenea, revendică un statut special(…)Cred că liderii moldoveni vor face ceea ce trebuie dacă vor înceta jocurile geopolitice impuse de occident și se vor gândi la interesele acelor oameni care trăiesc unul lângă altul”, a spus ministrul rus de Externe, miercuri, 31 august, citat de Agora.md.

Reprezentanții Guvernului de la Chișinău nu au comentat afirmațiile lui Lavrov până în momentul publicării acestui articol. 

Declarația ministrului rus de Externe se înscrie într-un șir lung de amenințări voalate la adresa Republicii Moldova. În luna iunie, Lavrov a acuzat Guvernul de la Chișinău că încearcă să transforme Republica Moldova „într-o a doua Ucraina”.

Șeful diplomației de la Moscova a acuzat, atunci, Uniunea Europeană că obligă Republica Moldova să deschidă un „al doilea front”.

Nu am de gând să îmi expun presupunerile de ce a spus domnul Lavrov ce a spus. Doar vreau să spun că R. Moldova este o țară suverană, cetățenii ei decid dacă vor să devină stat membru. Federația Rusă evident că poate să folosească gazele naturale sau curentul electric… Pot să folosească împotriva noastră aceste instrumente”, a fost replica președintelui din Republica Moldova, Maia Sandu, citată de Deschide.Md.

Sursă foto: Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW