Sunday, May 5, 2024
Jurnalism corect


Reacția lui Nicolae Ciucă, după condamnările în dosarul „Colectiv”: Nu pot să promit că rezolvăm un spital de arşi într-un an sau doi

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 12 mai 2022

În urma condamnărilor pronunțate joi, 12 mai, în dosarul „Colectiv”, premierul Nicolae Ciucă a subliniat, din nou, importanța investițiilor în infrastructura spitalicească, inclusiv în ceea ce privește un centru de tratare pentru mari arși de care, după cum tragedia din 2015 a dovedit-o, România are foarte mare nevoie. 

Decizia a fost luată astăzi de instanţă şi este o decizie care trebuie respectată, se execută şi nu se discută”, a afirmat Ciucă, citat de News.ro.

Premierul a fost întrebat şi despre lipsa unui spital mare de arşi în România. „Faptul că astăzi nu avem un spital de mare arşi se înscrie, practic, în lipsa de realizări pe care ţara noastră o are, nu numai în spitalul de mari arşi ci şi în celelalte mari proiecte care noi am gândit că trebuie înfăptuite”, a precizat Ciucă, arătând că sunt două elemente importante, pentru dezvoltarea ţării, şi anume dezvoltarea sistemului de educaţie şi dezvoltarea celui de sănătate.

„Până în acest moment, este cât se poate de uşor de realizat că nu am făcut paşi importanţi către acest obiectiv de realizare a spitalelor. Au fost promise la un moment dat şi 8 spitale, de la 8 au rămas 3, ele sunt demarate cu mulţi ani în urmă. Am discutat şi într-o şedinţă de Guvern anterioară, cred că săptămâna trecută, împreună cu ministrul Rafila şi este obligatoriu, la nivelul Ministerului Sănătăţii să se înfiinţeze acea Agenţie de Dezvoltare a Infrastructurii Spitaliceşti”, a spus el.

Prim-ministrul a mai subliniat și importanța operaționalizării unei agenții care să se ocupe de proiectele de construire viitoarelor mari centre de tratare, asumată în Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Faptul că nu avem un spital de arşi, într-adevăr, în acest moment, cazurile grave şi când avem un număr mare de persoane care au suferit sau suferă în urma unui astfel de accident, ei sunt trataţi în altă ţară. Nu pot să promit că rezolvăm un spital de arşi într-un an sau doi”, a mai declarat premierul.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/reactia-lui-nicolae-ciuca-dupa-condamnarile-in-dosarul-colectiv-nu-pot-sa-promit-ca-rezolvam-un-spital-de-arsi-intr-un-an-sau-doi/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: mainnews.ro/reactia-lui-nicolae-ciuca-dupa-condamnarile-in-dosarul-colectiv-nu-pot-sa-promit-ca-rezolvam-un-spital-de-arsi-intr-un-an-sau-doi/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you will find 99361 more Information on that Topic: mainnews.ro/reactia-lui-nicolae-ciuca-dupa-condamnarile-in-dosarul-colectiv-nu-pot-sa-promit-ca-rezolvam-un-spital-de-arsi-intr-un-an-sau-doi/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *