Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Reacția liderilor europeni, după ce Federația Rusă a impus plata gazului în ruble

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 31 martie 2022

Mai mulți lideri europeni au reacționat după ce Vladimir Putin a anunțat că, începând cu data de 1 aprilie, Federația Rusă nu va mai furniza gaze cumpărătorilor străini care nu vor plăti în ruble. 

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a subliniat faptul că nu a văzut încă acest decret anunțat de președintele Putin, menționând însă că Germania este pregătită pentru toate scenariile posibile, inclusiv oprirea fluxurilor de gaze rusești către Europa, relatează The Guardian.

„(…) este crucial pentru noi să fie respectate contractele. Este important să nu dăm vreun semnal că putem fi șantajați de Putin”, a continuat Habeck. 

„Cu siguranță, companiile vor, pot și vor plăti în euro”, a transmis Cancelarul Germaniei Olaf Scholz, conform aceleiași surse.

„Contractele sunt contracte”, a spus și ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire.

Pe de altă parte, cancelarul austriac Karl Nehammer a remarcat că mai multe țări din Europa Centrală și de Est depind într-o măsură sau alta de livrările de gaze rusești.

„(…) sancțiunile au sens doar atunci când îi lovesc pe cei pe care trebuie să-i lovească și nu îi slăbesc pe cei care le impun”, a declarat cancelarul austriac, citat de AP News

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW