Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Războiul din Ucraina se va încheia până la sfârșitul anului, susține șeful serviciilor secrete ucrainene

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 14 mai 2022

Şeful serviciilor secrete ucrainene, general-maiorul Kyrylo Budanov, a estimat că războiul va atinge un punct de cotitură la jumătatea lunii august şi se va termina până la sfârşitul anului. El a prezis corect inclusiv momentul invaziei ruse în Ucraina.

„Punctul de cotitură va fi atins în a doua parte a lunii august. Majoritatea acțiunilor active de luptă se vor fi încheiat până la sfârșitul acestui an. Ca urmare, vom reînnoi puterea ucraineană în toate teritoriile noastre pe care le-am pierdut, inclusiv Donbas și Crimeea”, a declarat general-maiorul Kyrylo Budanov, citat de The Guardian.

El a mai declarat că Rusia a suferit pierderi uriașe și nu a vrut să se pronunțe asupra victimelor ucrainene.

„Europa vede Rusia ca pe o mare amenințare. Se tem de agresiunea sa. Noi ne luptăm cu Rusia de opt ani și putem spune că această putere rusească atât de mediatizată este un mit. Nu este atât de puternică. Este o hoardă de oameni cu arme”, a punctat oficialul ucrainean.

Budanov a mai spus că forțele rusești care atacă orașul Harkov din nord-estul țării au fost respinse cu succes de soldații ucraineni, ajungând aproape până la granița rusă, și că eșecul lor mult mediatizat de a trece râul Siverskyi Donets în urmă cu câteva zile a dus la „pierderi grele”.

„Pot confirma că au suferit pierderi grele în efective și blindate și pot spune că atunci când au avut loc loviturile de artilerie, multe dintre echipaje și-au abandonat echipamentul”, a explicat acesta.

De asemenea, el a afirmat că înfrângerea Rusiei în Ucraina va duce la înlăturarea președintelui rus Vladimir Putin și că deja se pregătește o lovitură de stat împotriva acestuia, însă fără a furniza vreo dovadă pentru a-și susține afirmația.

În plus, Putin se află într-o „stare psihologică și fizică foarte proastă și este foarte bolnav”, a mai susținut șeful serviciilor secrete ucrainene. Zvonuri privind starea de sănătate a lui Putin au tot circulat în presă în ultima perioadă, dar nu au putut fi confirmate în mod independent.

Foto: UNIAN

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *