Saturday, July 2, 2022
Jurnalism corect


Rata de incidență din Capitală a trecut de pragul de 6 / Când ar urma să fie introduse noi restricții

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 29 septembrie 2021

Rata de infectare din Capitală a ajuns miercuri, 29 septembrie, la 6,33 cazuri la mia de locuitori, trecând de pragul de 6, în funcție de care autoritățile trebuie să adopte noi măsuri de restricție, iar școlile urmează să treacă în online.

Incidența din București crește alarmant, de la o zi la alta, în condițiile în care marți ajunsese la 5,57, iar luni la 4,95.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență (CMBSU) ar urma să se întrunească într-o ședință, în maximum 48 de ore, începând cu data de 30 septembrie, pentru a adopta noile restricții stabilite de Guvern, în urmă cu o săptămână.

Conform unei decizii a Executivului, cursurile se vor desfășura online dacă incidența în localitate va depăși pragul de 6 cazuri la 1.000 de locuitori în 14 zile.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat miercuri dimineață că, până vineri, autoritățile vor decide dacă elevii vor putea merge fizic la școală și după ce localitatea trece de pragul de 6.

Ce restricții impune Guvernul, după pragul de 6

În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în localitățile în care rata de infectare trece de 6 cazuri la mia de locuitori, dar nu depășește 7,5  cazuri la mia de locuitori, operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări servicii în spații închise și/sau deschise vor putea activa doar în intervalul 5:00-18:00.

În plus, în localitatea respectivă se va institui carantina de noapte. Astfel, circulația pe timpul nopții va fi restricționată în intervalul orar 20:00 – 05:00, vineri, sâmbătă și duminică.

Măsura nu se va aplica în cazul persoanelor vaccinate, iar ceilalți cetățeni vor fi nevoiți cel mai probabil să prezinte o declarație pe proprie răspundere care să ateste motivul deplasării.

Chiar și în acest caz, sunt permise deplasările în interes de serviciu, deplasările pentru asistență medicală care nu poate fi amânată, cele din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități și cele ale persoanelor care se află în tranzit.

Restaurantele, cafenele, cluburile sau cinematografele se închid.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW