Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Raportul GRECO: se cere desființarea de îndată a Secției pentru Investigarea Magistraților

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 20 iunie 2019 Etichete: , , ,

Raportul GRECO  va cere României desființarea de îndată a secției pentru investigarea magistraților, deoarece afectează independența justitiei, au declarat pentru hotnews.ro surse de la Bruxelles. 

Sectia pentru investigarea magistraților este considerată o anomalie si există temerea că ar putea fi folosită în scopuri politice. Raportul Grupului Statelor Împotriva Corupției (GRECO) din cadrul Consiliului Europei critică dur modificările legislative care permit pensionarea magistraților cu o vechime de 20 de ani, dar și răspunderea materială a magistraților și garantarea independenței justiției.

Raportul va fi publicat săptămâna viitoare.

GRECO are în prezent 49 de membri (48 de state europene și Statele Unite ale Americii). Începând din august 2010, toți membrii Consiliul Europei au fost membrii ai GRECO. Calitatea de membru GRECO nu este limitată la statele membre ale Consiliului Europei.

Obiectivul GRECO este de a îmbunătăți capacitatea membrilor săi de a lupta împotriva corupției prin monitorizarea respectării standardelor anticorupție ale Consiliului Europei printr-un proces dinamic de evaluare și presiune reciproce.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *