Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Rămășițele unei rachete au fost găsite în Republica Moldova, în apropierea frontierei cu Ucraina

By Stratulat Anca , in Fara categorie , at 16 octombrie 2024 Etichete: , ,

Fragmentele rachetei au fost găsite de către câțiva localnici într-o localitate din nordul Republicii Moldova, la aproximativ patru kilometri de granița cu Ucraina. Aceștia au anunțat imediat autoritățile de frontieră, iar zona a fost securizată pentru desfășurarea investigațiilor.

Persoanele care au descoperit resturile au alertat o patrulă a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), care se afla în apropiere. În prezent, nu există alte informații disponibile despre acest incident. Șeful IGPF, Ruslan Galușca, a declarat pentru „Adevărul” că fragmentele au fost ridicate și trimise pentru expertiză.

,,Rămășițele au fost depistate în apropierea localității Lencăuți, raionul Ocnița la distanța de 4 000 metri în apropierea frontierei de stat cu Ucraina. Imediat au fost inițiate măsuri de securizare a zonei și informarea Serviciului 112, echipei Secției tehnico-explozivă din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP), cât și Procuratura r. Ocnița”, au informat reprezentanții IGPF.

De la începutul conflictului din Ucraina, mai multe resturi de rachete, unele conținând materiale explozive, au căzut pe teritoriul Republicii Moldova, iar rachete rusești care vizau Ucraina au traversat în mod ilegal spațiul aerian al țării.

FOTO: Border.gov.md

Comentarii