Thursday, May 19, 2022
Jurnalism corect


Raed Arafat: Trebuie oprit microfonul celor care dezinformează şi spun oamenilor să nu se vaccineze

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 16 octombrie 2021

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) și secretar de stat în MAI, a declarat sâmbătă, 16 octombrie, că persoanele care lansează mesaje false despre vaccinarea anti-COVID-19 și îi încurajează pe cetățeni să nu se vaccineze ar trebui să nu mai fie primite în emisiunile de TV și radio, iar locul acestora să fie luat de specialiștii în domeniu.

Trebuie oprit microfonul la toți care vin şi dezinformează şi spun oamenilor să nu se vaccineze, pur şi simplu. Şi i-aş lăsa pe oamenii care se pricep la acest domeniu să explice de ce trebuie să se vaccineze. Am trecut printr-o perioadă grea, printr-o perioadă de dezinformări, de toate posibilităţile prin care să convingem oamenii să nu respecte, să nu aibă încredere în ce spun autorităţile”, a declarat Raed Arafat, sâmbătă, la Ciolpani, la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI).

Șeful DSU a explicat că măsura ar trebui ținută „măcar două-trei luni”, până când România o să treacă peste valul 4 al pandemiei de coronavirus.

Facebook şi YouTube o să permită să facă ce vor acolo, dar măcar la dezbateri să ne îndreptăm către a sfătui populaţia corect, pe linie sanitară, cu sfaturile care sunt bazate ştiinţific şi să explicăm de ce este mai bine să te vaccinezi decât să rămâi nevaccinat şi ce poate să se întâmple cu tine şi cu familia dacă rămâi nevaccinat”, arată secretarul de stat în MAI.

CITEȘTE ȘI: Criză de personal medical în plin val 4 al pandemiei / Raed Arafat: E situație de dezastru

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW