Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Criză de personal medical în plin val 4 al pandemiei / Raed Arafat: E situație de dezastru

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 16 octombrie 2021

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a declarat sâmbătă, 16 octombrie, că România se confruntă cu o criză de personal medical în plin val 4 al pandemiei de coronavirus.

Am dat hârtie că fiecare medic poate fi chemat din concediu, e situație de dezastru”, a declarat Raed Arafat, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI).

Șeful DSU susține că România se află, în acest moment, în discuții cu alte țări din Uniunea Europeană, pentru a trimite personal medical în țară.

Avem nevoie și de personal ATI și de urgență(…)Unitățile de urgență sunt în același război”, a precizat șeful DSU.

Cifrele valului 4

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat sâmbătă, 16 octombrie, un număr de 15.239 de cazuri de COVID-19 și 350 de decese raportate în ultimele 24 de ore. La nivel național, numărul pacienților internați în stare gravă în secțiile ATI a ajuns la 1.739.

În spitalele din țară, 18.361 de persoane sunt internate cu COVID-19, dintre care 429 sunt minori. Din cei 1.739 de pacienți internați la ATI, 35 sunt minori.

În plus, România nu mai are locuri la ATI pentru pacienții cu forme severe ale COVID-19.

„Strigătul de disperare” al medicilor din București

Colegiul Medicilor din București a publicat miercuri, 13 octombrie, o scrisoare deschisă, intitulată „Strigăt de Disperare! Record de îmbolnăviri, record de decese, cifre șocante ale pandemiei de COVID-19 în România”, prin care medicii le transmit cetățenilor bucureșteni, și nu numai, că le este din ce în ce mai greu să facă față valului de îmbolnăviri de COVID-19, atât în rândul populației, cât și în rândul cadrelor medicale.

Ultimele zile ne arată un sistem medical întins la maximum și ajuns la limită, mai ales pe zonele unde se tratează pacienții COVID-19. Zi de zi asistăm la tragedii: pacienți care mor, familii aflate în suferință, medici ajunși la capătul puterilor, pacienți și cadre medicale infectate cu SARS-CoV-2 care au nevoie de îngrijiri medicale. Iar numărul este foarte mare”, se arată în scrisoarea deschisă transmisă de Colegiul Medicilor din București.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: „Strigăt de Disperare” al medicilor bucureșteni, în ziua cu cele mai multe cazuri de COVID-19: Sistemul medical a ajuns la limită

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW