Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Raed Arafat, despre contractul pentru măști cu firma din Giurgiu: A livrat la timp cantitățile necesare din Turcia

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 mai 2020 Etichete: , ,

Secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, a declarat că a fost dus la bun sfârșit contractul cu firma din Giurgiu, care a vândut statului măști de protecție la un preț mediu de 32 de lei. Valoarea totală a contractului a fost de 56 de milioane de lei.

Potrivit lui Raed Arafat, achizițiile la preț ridicat au fost necesare pentru că era nevoie urgentă de echipamente sanitare de protecție.

„Pentru măști o sursă din Turcia, unde a ieșit discuția de ce s-a cumpărat de la o firmă care vinde vin, dar acestă firmă care a semnat contractul cu ONAC-ul într-adevăr a livrat la timp cantitățile necesare din Turcia. (…) Să se investigheze dacă cineva a făcut o greșeală. Prețul corect nu mai există. Prețul la furnizor nu mai este la nivelul la care a fost cu trei luni înainte. (…) Obligatoriu trebuie să ținem cont de context. Factorul principal de decizie a fost timpul de livrare. Dacă cineva spunea că livrează în noiembrie la prețul mic, iar când altul vine cu prețul de cinci ori mai mare și spune că livrează într-o lună, eram obligați să luăm cu prețul mai mare”, a spus Raed Arafat la Digi24.
Potrivit Hotnews, o firmă din județul Giurgiu a reușit să vândă Guvernului 1,75 milioane de măști de protecție pentru 56 milioane lei, la un preț mediu de 32 lei bucata.

Mai exact, potrivit unei situații a achizițiilor directe publicate de Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC), au fost încheiate două acorduri cadru cu firma Romwine&Cofee SRL, pentru achiziția a câte 875.000 măști de tip FFP2 sau FFP3. Primul acord este în valoare de 22,8 milioane lei, iar al doilea de 33,2 milioane lei. Prin primul acord sunt achiziționate 850 mii măști la prețul de 26 lei bucata, iar prin al doilea sunt cumpărate alte 850 mii măști la prețul de 38 lei bucata.

Sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *