Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Soția afaceristului de la care statul român a cumpărat măști la suprapreț, arestată pentru depozitare ilegală de deșeuri medicale

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 25 iunie 2020 Etichete: , , , , ,

Adina Mara Mihai a fost arestată preventiv pentru 30 de zile printr-o decizie a Judecătoriei Cornetu. Un nume aparent necunoscut opiniei publice, inculpata este cercetată într-un dosar deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu în care se fac cercetări pentru nerespectarea măsurilor privind eliminarea deșeurilor periculoase. Aceasta este soția și partenera de afaceri a lui Cătălin Robertino Hideg, omul care s-ar afla în spatele firmei din Giurgiu numită Romwine&Cofee de la care statul român a achiziționat la suprapreț măști de protecție în timpul epidemiei.

Femeia este cercetată într-un alt dosar pentru neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de transport a deseurilor periculoase.

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu. Dispune arestarea preventivă a inculpaților: LĂPUȘNEANU ALEXANDRU,(….)MIHAI ADINA MARA, cercetată sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de transport a deseurilor periculoase, (…)pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 24.06.2020 şi până la data de 23.07.2020, inclusiv”, este decizia pe scurt a instanței.

În data de 23 iunie polițiștii din Ilfov au făcut mai multe percheziții la punctele de lucru ale unei firme care ar fi controlată de Adina Mara Mihai. Cercetările au vizat infracțiunile de „neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase”.

Cu ocazia perchezițiilor, a fost identificată la punctul de lucru al unei societăți comerciale o semiremorcă, în care se aflau depozitate deșeuri medicale periculoase, ce trebuiau distruse în maxim 24 de ore. Conform polițiștilor, deșeurile stăteau depozitate din luna aprilie.

În urma perchezițiilor, două persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov , respectiv o femeie și un bărbat.

Pe perioada stării de urgență au fost făcute mai multe achiziții publice care au fost atribuite unor firme din comuna Călugăreni, județul Giurgiu, firme care îi au în spate pe Cătălin Hideg și Mihai Adina Mara, scrie Buletin.de București. 

Conform surselor mainnews.ro, Cătălin Hideg  ar fi plecat în Abu Dhabi la finalul lunii februarie, începutul lunii martie.

Guvernul României prin Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate, a încheiat un acord cadru în valoare de 56 de milioane de lei (12 milioane de euro) pentru achiziţionarea de măşti de protecţie. Contractul a fost încheiat cu firma Romwine&Cofee, înfiinţată în urmă cu un an, având ca obiect principal de activitate „comerţ cu produse alimentare, băuturi şi produse din tutun, efectuat prin standuri, chioşcuri şi pieţe”. Compania își are sediul în satul Uzunu din comuna Călugăreni (Giurgiu). Proprietarul acesteia este o femeie care până recent a lucrat ca bucătăreasă. În spatele firmei se află omul de afaceri Cătălin Hideg, patronul firmei Sanimed Intenational, acesta precizând în cadrul unei emisiuni TV că a folosit firma Romwine&Cofee pentru achiziția măștilor.

Vezi și Dosar penal la DNA pentru achiziția făcută de statul român de la „Romwine&Coffee”, firma din Giurgiu care ar fi vândut măști medicale la suprapreț

Citește și Raed Arafat, despre contractul pentru măști cu firma din Giurgiu: A livrat la timp cantitățile necesare din Turcia

sursa foto: Facebook

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *