Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


Radu Mihaiu sare în apărarea lui Nicușor Dan, după ce a intrat în vizorul ANI / Edilul susține că a câștigat un proces într-o speță similară

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 17 februarie 2023 Etichete: , , , , ,

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, susține că instanța i-a dat dreptate într-o speță similară cu cea în care Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul General în cazul primarului Capitalei. Edilul USR a menționat că ANI „se comportă cu rea-credință” la adresa lui Nicușor Dan.

Edilul susține că a fost amendat pe persoană fizică de Inspectoratul de Stat în Construcții după ce nu a emis un Certificat de Urbanism în baza Planului Urbanistic Zonal suspendat al Sectorului 2.

Le-am explicat celor de la ISC că amenda nu poate fi pe persoană fizică, pentru că eu, Radu Mihaiu, sunt obligat de lege să respect niște norme legale care cer semnăturile altor persoane din aparat. Așa că amenda ar trebui să fie eventual adresată instituției primarului, pentru că primăria este cea care nu a emis Certificatul, nu persoana fizică a primarului”, a transmis Radu Mihaiu, pe Facebook.

Edilul a mai precizat că a contestat amenda și că Judecătoria Sectorului 2 i-a dat dreptate.

Amenda se anulează, nu persoana fizică trebuia amendată, ci instituția primarului”, a adăugat primarul din Sectorul 2.

ANI l-a acuzat pe Nicușor Dan de abuz în serviciu, conflict de interese și incompatibilitate. Conform unui comunicat de presă al ANI, una dintre acuzații este că Nicușor Dan și-ar fi plătit o amendă luată pe persoană fizică din bugetul Primăriei Municipiului București.

Așa arată un stat în care instituțiile colaborează pentru a-i șicana și descuraja pe cei care nu sunt aliniați cu puterea: mai întâi îl amendezi pe persoană fizică, pentru o vină a instituției, apoi când instituția plătește amenda care îi era imputabilă, faci plângere penală tot persoanei fizice. Tocmai pentru a-i descuraja pe oamenii cinstiți, dar fără ”spate” sulfuros, să încerce să schimbe ceva”, a mai transmis Radu Mihaiu.

Totodată, ANI a mai reclamat că Nicușor Dan s-ar fi aflat în conflict de interese administrativ timp de o lună. Prin exercitarea simultană a funcției de primar general și a funcției de director general al ALPAB, a solicitat în calitate de director general suplimentarea bugetului ALPAB cu suma de ‪3.000.000 lei și ulterior tot el a transmis ALPAB, în calitate de primar general, bugetul solicitat.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la faptele prezentate mai sus.

CITEȘTE ȘI: Nicuşor Dan, acuzat de ANI de abuz în serviciu și conflict de interese / Reacția edilului

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW