Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Radu Mihaiu cere intervenția BEC după ce 286 de voturi ar fi ajuns „din greșeală” la candidata SOS România

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 11 iunie 2024

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a solicitat intervenția Biroului Electoral Central, după ce susține că a descoperit o presupusă eroare într-un proces-verbal al unei secții de votare, în care voturile sale ar fi fost trecute în dreptul candidatei SOS România, Iolanda Burghiu. 

Luptă la baionetă pentru fiecare vot în Sectorul 2, acolo unde diferența dintre candidatul PSD, Rareș Hopincă, și primarul în funcție, candidat ADU, Radu Mihaiu, este de doar 639 de voturi în favoarea social-democratului.

Mihaiu susține că au existat erori în ceea ce privește numărătoarea voturilor și a prezentat procesul-verbal al unei secții de votare în care 333 de voturi, cele mai multe, s-ar fi dus la candidata SOS România, Iolanda Burghiu, aproape necunoscută celor mai mulți dintre cetățeni și care

„Aceasta era secţia pe care majoritatea PSD din BES Sector 2 nu a vrut să o mai analizeze. Şi ne-au respins politic cererea de renumărare. Deşi comisia de numărare a recunoscut eroarea. În scris. Ce s-a întâmplat: luni, la ora 7 dimineaţa, după peste 24 de ore de stat în secţie, membrii comisiei de numărare au transcris din greşeală 333 de voturi în dreptul doamnei Bughiu, în loc să fie în dreptul meu. Şi 47 în dreptul meu, în loc să le treacă la doamna Bughiu. De altfel, e singura secţie unde doamna Bughiu are un număr aşa de mare de voturi. O eroare care poate fi uşor verificată, prin renumărarea voturilor din acea secţie”, a scris Radu Mihaiu, marţi pe Facebook.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii