Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Radu Gavriș, înlocuit din postul de coordonator al activităților împotriva COVID-19 / Lucian Bode: Am văzut că domnul poliţist se lupta cu această pandemie din interior

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 25 ianuarie 2021

Radu Gavriş va fi înlocuit din postul de coordonator al activităților de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, anunță Lucian Bode. Decizia vine după ce Gavriş a fost surprins în incinta unui local din București, unde se mai aflau alte 26 de persoane. Ministrul de Interne a precizat că va solicita o anchetă privind modul în care imaginile și informațiile despre eveniment au ajuns în spațiul public. 

Poliţia Română a dispus cercetarea prealabilă a ofiţerului de poliţie care se afla la momentul respectiv în incinta respectivului restaurant, pentru a observa dacă este sau nu vinovat de nerespectarea prevederilor legale care decurg din statutul de poliţist. Am dispus înlocuirea ofiţerului, care avea şi funcţie de conducere la nivelul Poliţiei Capitalei, din funcţia de coordonator al luptei împotriva COVID. Nu de alta, dar am văzut că domnul poliţist se lupta cu această pandemie din interior şi nu aş vrea să îi dăm această posibilitate. Începând din această dimineaţă,(…)Ion Berechet va prelua aceste atribuţii”, a declarat Lucian Bode, luni, la Antena 3.

Ministrul de Interne susține că va cere o anchetă cu privire la modul în care anumite imagini și informații au ajuns în spațiul public.

Voi solicita lămuriri cu privire la modul în care au ajuns în spaţiul public acele informaţii, imagini, de la respectiva activitate, fără să şi le asume nimeni, încălcând prevederile legale, dând nume, imagini, fără ca acestea să fie destinate pblicului”, a adăugat Lucian Bode.

În plus, Bode a respins afirmațiile lui Gavriș, potrivit căruia polițiștii ar fi acționat „la pont”.

Din cei 4000 de agenţi economici, 740 au fost verificaţi la nivelul Municipiului Bucureşti. Dintre aceştia, o parte au fost în Centrul Vechi. Aşadar, vreau să elimin orice suspiciune că Poliţia s-a dus la pont într-o anumită locaţie. După ce am constatat ce se întâmplă la respectiva locaţie, am aplicat o amendă contravenţională agentului economic, de 5000 de lei. Am sancţionat 25 de participanţi la respectiva…nu era vorba de o petrecere pentru că ei nu aveau legătură toţi unul cu celălalt…cu 17.500 de lei”, a precizat ministrul de Interne.

CITEȘTE ȘI: Parchetul Capitalei, precizări despre procurorii surprinși că nu ar fi respectat regulile împotriva COVID-19: Se aflau într-un spațiu deschis publicului

Comisarul Radu Gavriș, director general adjunct al Poliției Capitalei, procurorul Codruț Popoiu, șeful Secției de urmărire penală din Parchetul Capitalei, procurorii Florin Baran și Alexandru Soltan au fost surprinși, vineri, în incinta unui restaurant din Centrul istoric, conform surselor Mainnews.ro. În local ar fi fost depistate 27 de persoane, iar societatea comercială a fost sancționată contravențional cu 5.000 lei.

CITEȘTE ȘI: Ministrul de Interne anunţă că Radu Gavriş, director adjunct al Poliţiei Capitalei, este cercetat disciplinar după ce ar fi încălcat regulile de prevenire a pandemiei de COVID: Nu tolerez nicio abatere de la lege

Potrivit regulilor stabilite de Guvernul României la recomandarea Comitetului pentru Situații de Urgență, activitatea în interiorul restaurantelor, barurilor și cafenelelor este suspendată, dacă incidența cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile depășește rata de 3 la mie.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a adoptat vineri relaxarea măsurilor astfel încât localurile să poată funcționa la o capacitate de 30%, însă această măsură intră în vigoare începând de luni.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW