Tuesday, June 15, 2021
Jurnalism corect


Parchetul Capitalei, precizări despre procurorii surprinși că nu ar fi respectat regulile împotriva COVID-19: Se aflau într-un spațiu deschis publicului

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 23 ianuarie 2021 Etichete: , , ,

Parchetul Capitalei susține că cei patru procurorii care se aflau seara trecută la un restaurant din Centrul Vechi, alături de directorul adjunct al Poliției Capitalei, Radu Gavriș, nu au fost amendați, menționând că aceștia erau într-un spațiu deschis publicului la acel moment.

„În contextul informaţiilor existente în spaţiul public cu privire la participarea unor procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti la o petrecere privată care s-ar fi desfăşurat într-un local din Centrul Vechi din Bucureşti, în seara zilei de 22.01.2021;
        Ţinând seama că modalitatea de prezentare a acestor informaţii este de natură să afecteze imaginea instituţiei noastre, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:
        Atât în seara zilei de 22.01.2021, cât şi în cursul zilei de astăzi, s-a acreditat public ideea că la un local din centrul mun. Bucureşti a fost organizată o petrecere privată unde ar fi participat mai mulţi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, alături de ofiţeri din cadrul Poliţiei Capitalei şi de alte persoane, dintre care una carantinată.

PTB: Spaţiul era deschis publicului la acel moment

        În urma verificărilor efectuate la nivelul unităţii noastre a rezultat că, în realitate, patru procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti se aflau în localul din Centrul Vechi al municipiului Bucureşti, împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, fără a avea vreo legătură cu ceilalţi clienţi ai localului, spaţiul respectiv fiind deschis publicului în acel moment.
        În aceste împrejurări, în jurul orelor 19:00, aceştia au fost legitimaţi de către lucrători din cadrul Poliţiei Sectorului 3, care efectuau un control la acel local, fără a li se comunica la momentul respectiv aplicarea vreunei sancţiuni contravenţionale. Verificările i-au vizat şi pe ceilalţi clienţi aflaţi în locaţie la momentul respectiv.

        La scurt timp, în spaţiul public au fost prezentate informaţii ce conţineau date cu caracter personal şi imagini cu conţinut selectiv de la acţiunea poliţiei, ştirile având totodată la bază un comunicat indicat a fi emis de către Poliţia Capitalei.
        În consecinţă, prezentarea improprie a tuturor acestor informaţii este de natură să creeze publicului impresia eronată că procurorii au participat la o petrecere privată, organizată în întreg localul, la care ar fi luat parte 27 de persoane, inclusiv una aflată sub incidenţa unei măsuri de carantinare”, transmite Parchetul Capitalei.

Radu Gavriş, vizat de o anchetă disciplinară

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat că s-au declanşat cercetările prealabile privindu-l pe Radu Gavriş, adjunctul Poliţiei desemnat să coordoneze activitățile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19. Decizia vine după ce Gavriş a fost surprins în incinta unui local din București, unde se mai aflau alte 26 de persoane. Adjunctul șefului Poliției Capitalei acuză că s-a acţionat la pont.

Citeşte şi Ministrul de Interne anunţă că Radu Gavriş, director adjunct al Poliţiei Capitalei, este cercetat disciplinar după ce ar fi încălcat regulile de prevenire a pandemiei de COVID: Nu tolerez nicio abatere de la lege

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW