Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Radio Chișinău va putea folosi toponimicul „Chișinău” în denumirea sa în următorii 10 ani

By Matthew Garvey , in Republica Moldova Stirile zilei , at 14 iunie 2022

Scandalul legat de utilizarea toponimicului „Chișinău” în denumirea postului Radio Chișinău a ajuns la final, după ce Consiliul Municipal al Capitalei Republicii Moldova (CMC) a decis marți, 14 iunie, că postul va putea să își păstreze denumirea și în următorii 10 ani, potrivit Radio România Actualități.

Decizia CMC a fost luată cu 26 de voturi „pentru”, dintr-un total de 50.

Împotrivă s-au pronunţat majoritatea consilierilor socialişti, cu excepţia a doi dintre ei. Cei care au votat împotrivă au spus că nu vor ca un post de radio ce aparţine statului român să poarte denumirea de Radio Chişinău”, potrivit RRA.

La sfârșitul lunii mai, Consiliul Local Chișinău, controlat de Partidul Socialiștilor, a decis să nu acorde dreptul de utilizare a toponimicului „Chișinău” în denumirea postului de radio Radio Chișinău, post deținut de Societatea Română de Radiodifuziune.

Radio Chișinău, parte componentă a Radio România, este un post a cărui emisie a fost inaugurată la data de 1 decembrie 2011, fiind succesorul de drept al primului post de radio regional al Radio România, deschis la Chișinău în 1939, Radio Basarabia.

CITEȘTE ȘI: Chestiunea denumirii „Radio Chișinău”. Cum încearcă primarul pro-rus Ion Ceban să pozeze în salvator, după decizia anti-românească din CMC

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW