Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Putin l-a felicitat pe Orban pentru victoria în alegeri şi și-a exprimat speranţa unui ”parteneriat” cu Ungaria

By news.ro , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 4 aprilie 2022

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a felicitat luni pe liderul ungar Viktor Orban pentru victoria în alegerile legislatve, anunţă Kremlinul, şi şi-a exprimat speranţa unei consolidări a relaţiilor Moscovei cu Budapesta, relatează AFP.

Şeful statului rus s-a declarat sigur că, în pofida unei situaţii internaţionale dificile, dezvoltarea viitoare a relaţiilor bilateriale şi partaneriatului (între Moscova şi Budapsta) vor corespunde interselor popoarelor Rusiei şi Ungariei”, anunţă într-un comunicat preşedinţia rusă.

Vladimir Putin şi Viktor Orban întreţin relaţii amicale de mult timp, în pofida multor crize între Moscova, pe de o parte, şi Uniuniea Europeană (UE) şi NATO pe de altă parte, două organizaţii în care Ungaria este membră.

La începutul lui februarie, în plină criză, înainte invazia Ucrainei de către Rusia, Viktor Orban s-a întâlnit tête à tête cu Vladimir Putin, la Moscova, şi şi-a afişat complicitatea cu liderul de la Kremlin.

Premierul ungar – suveranist şi conservator – afişează, în general, o mare apropiere faţă de Moscova în numeroase dosare.

El a devenit, de-a lungul anilor, liderul UE cel mai aliniat Kremlinului.

Ungaria a fost prima ţară din UE care a folosit vaccinul rus împotriva covid-19 Sputinik V, în pofoda faptului că acesta nu a fost recunoscut de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

De la începutul ”operaţiunii militare speciale” a lui Putin în Ucraina, Orban a refuzat să livreze arme Kievului şi să ia în calcul sancţiuni care priva Ungaria de gaze naturale şi petol ruseşti preţioase.

Sursă foto: Vladimir Putin / Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW