Saturday, September 23, 2023
Jurnalism corect


Viktor Orbán a câștigat al patrulea mandat de prim-ministru / Felicitări transmise de vicepremierul Kelemen Hunor

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 4 aprilie 2022

Formațiunea politică a lui Viktor Orbán, FIDESZ, a câștigat alegerile legislative organizate la finalul săptămânii trecute în Ungaria, notează Politico.eu. Vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR, l-a felicitat luni, 4 aprilie, pe premierul Ungariei pentru rezultatul obținut în alegeri și a menționat că Guvernul țării vecine se interesa de cazul maghiarilor din România și Transilvania și în următorii patru ani.

Viktor Orbán a reușit să obțină cel de-al patrulea mandat în funcția de prim-ministru al Ungariei, după ce FIDESZ a câștigat aproximativ 135 de locuri, din 199 în total, în Parlamentul Ungariei. Datele au fost furnizate după numărarea a peste 90% din voturi.

FIDESZ a reușit să învingă o coaliție de opoziție formată din şase partide, condusă de Peter Marki-Zay, în vârstă de 49 de ani, care a obținut 35%. De notat este că opoziția a obținut mai multe voturi în centrele urbane, precum Budapesta, decât în cele rurale.

Apropiat de Vladimir Putin, imediat după aflarea rezultatelor Orbán a lansat un atac la adresa mai multor personaje din sfera internațională, menționându-i inclusiv pe Volodymyr Zelenskiy sau George Soroș.

Acuzat de Bruxelles de multiple atacuri la adresa statului de drept, Viktor Orbán a ţinut sub control justiţia şi mass-media, afişând totodată o viziune ultraconservatoare a societăţii.

Victoria obținută de FIDESZ a fost primită cu urale în România, de către vicepremierul Kelemen Hunor, liderul Uniunii Democraților Maghiari din România (UDMR), partid ce face parte din coaliția de guvernare.

Felicitări Fidesz-KDNP pentru rezultatul alegerilor! Rezultatele preliminare arată că, cu o participare ridicată de aproximativ 70 la sută, alianța de partid care a format actualul guvern a câștigat cu încredere. Mulțumesc încă o dată poporului maghiar din România care au votat și mulțumesc organizațiilor locale ale RMDSZ și angajaților Fundației Eurotrans pentru munca depusă în ultimele luni.
Un lucru e cert: cazul maghiarilor din România și Transilvania va fi important pentru Guvernul Ungariei în următorii patru ani”, a scris vicepremierul Kelemen Hunor, luni, pe Facebook.

Sursă foto: Facebook / Orbán Viktor

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW