Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Punctul de trecere Rafah dintre Egipt și Israel a fost închis. 51 de români au rămas blocați

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 8 noiembrie 2023 Etichete: , , ,

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat miercuri amânarea evacuării a 51 de cetățeni români și membri ai familiilor lor din Fâșia Gaza. Această amânare s-a datorat închiderii punctului de trecere a frontierei de la Rafah pentru tranzitul persoanelor, în pofida acordului dat de autoritățile israeliene și egiptene.

„În continuarea informațiilor transmise în dimineața zilei de 8 noiembrie 2023, privind evacuarea din Fâșia Gaza a 51 de cetățeni români și membri de familie, care primiseră acordul autorităților israeliene și egiptene pentru tranzitarea punctului de trecere a frontierei de la Rafah, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, la acest moment, potrivit informațiilor din teren, punctul de frontieră amintit anterior a fost închis pentru tranzitul persoanelor.

Astfel, evacuarea grupului sus-menționat va fi posibilă la o dată ulterioară, după redeschiderea punctului de trecere Rafah.

Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah rămâne în contact permanent cu cetățenii români și membrii de familie care au solicitat evacuarea din Fâșia Gaza. De asemenea, Celula de Criză Interinstituțională, prin intermediul misiunilor diplomatice ale României la Cairo și Tel Aviv, continuă dialogul cu autoritățile egiptene și israeliene până la finalizarea operațiunilor.”, se arată în comunicatul de presă.

Sursa menționează că Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah menține un contact constant cu cetățenii români și membrii familiilor acestora care au solicitat evacuarea din Fâșia Gaza. De asemenea, Celula de Criză Interinstituțională, prin intermediul misiunilor diplomatice ale României la Cairo și Tel Aviv, păstrează dialogul cu autoritățile egiptene și israeliene până când operațiunile vor fi încheiate.

FOTO: AFP

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW