Tuesday, April 23, 2024
Jurnalism corect


Israelul anunță pentru prima dată o pauză umanitară în Gaza

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 8 noiembrie 2023 Etichete: , , ,

Armata israeliană a declarat pentru prima dată miercuri, 8 noiembrie, o pauză umanitară de patru ore în trei zone centrale semnificative ale orașului Gaza, cu scopul de a permite rezidenților să obțină apă și alimente. Cu toate acestea, potrivit relatărilor BBC, locuitorii din acele zone se plâng de insuficiența aprovizionării cu apă și alimente, relatează news.ro.

În schimb, pe cele opt fronturi de luptă, confruntările au continuat la un ritm mai moderat decât în ziua precedentă, conform BBC. Forțele terestre israeliene au menținut controlul asupra drumului strategic de coastă situat la vest de Gaza și au întărit blocada în jurul orașului.

În primele ore ale dimineții, atacurile aeriene s-au concentrat asupra orașului Deir al-Balah din centrul Fâșiei Gaza și asupra localităților din partea de nord, inclusiv Gaza City, unde 40 de palestinieni au pierit și mai mulți au fost răniți. În ceea ce privește numărul loviturilor aeriene, ziua de miercuri se deosebește. Aceasta este cea mai redusă cantitate de atacuri aeriene de la începutul războiului în întreaga Fâșie Gaza, potrivit unui corespondent BBC din sud.

În timp ce luptele continuau în nord, mii de oameni strămutați din acea zonă au continuat să fugă pe jos pe autostrada Salah al-Din, situată la sud de râul Wadi Gaza. Armata israeliană a prelungit cu o oră traseul de evacuare a civililor pe coridorul de securitate, care permitea oamenilor să plece din nordul Fâșiei Gaza spre sud, din cauza unui „răspuns substanțial”.

Inițial, acest coridor a fost deschis pentru o fereastră de patru ore pentru a facilita evacuarea civililor către sud. Cu toate acestea, armata a extins traseul cu o oră suplimentară, până la ora 15:00, pentru a permite mai multor locuitori din Gaza să se deplaseze în siguranță spre sud. Numărul exact de persoane care au folosit această rută miercuri nu este cunoscut, dar ONU a raportat că marți au fost evacuați aproximativ 15.000 de oameni. Armata israeliană estimează că aproximativ 100.000 de oameni încă se află în partea de nord a Fâșiei Gaza.

FOTO: slate.com

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW