Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


PSD insistă cu creșterea compensației pentru facturile la energie. Florin Cîțu are altă părere

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 17 ianuarie 2022

Neînțelegeri în cadrul coaliției de guvernare pe tema compensării facturilor la energie electrică și gaze naturale. În vreme de conducerea PSD insistă cu creșterea gradului de compensare din partea statului sau orice alte forme de plafonare a prețurilor, liberalii nu văd cu ochi buni această variantă. 

„Am finalizat tot pachetul de măsuri, pe toate cele trei componente, astfel încât să stopăm această escaladare a preţurilor, să ieftinim facturile atât către populaţie, cât şi către economie şi, nu în ultimul rând, să încercăm să compensăm de la bugetul statului, atât cât îşi permite bugetul statului, astfel încât să nu afecteze zona de investiţii şi ce ne-am propus pentru acest an”, a declarat Marcel Ciolacu, luni dimineață, înainte de a discuta cu social-democrații din Guvern, citat de Agerpres.

El a adăugat că reducerea TVA de la 19% la 5% la energie electrică şi gaz „este suportabilă de către bugetul de stat” şi că îşi menţine părerea că această măsură trebuie luată de la 1 februarie.

Cîțu nu ar fi de acord

Conform unor surse liberale, citat de News.ro, președintele PNL, Florin Cîţu, nu îşi doreşte rezolvarea crizei facturilor la energie cu bani de la buget, susţinând că acest lucru nu ar rezolva problema structurală a preţurilor.

„Florin Cîţu este interesat de orice soluţie pentru facturile la energie care nu discriminează şi care se aplică unitar în toate sectoarele din economie. În acelasi timp, Florin Cîţu a avertizat că aceste soluţii, cu bani de la buget pentru persoane fizice şi companii, nu rezolvă problema structurală a preţurilor din energie. Trebuie un plan de investiţii multianual, asumat transpartinic pentru a asigura securitatea energetică a României”, au precizat sursele citate de News.ro.

O ședință a coaliției de guvernare este programată la ora 17:00, iar atunci va fi dezbătută problema exploziei prețurilor la energie.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW