Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


PSD, după ce Florin Cîțu a câștigat alegerile din PNL: Te așteptăm la moțiune

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 25 septembrie 2021

Partidul Social Democrat i-a transmis un mesaj sâmbătă, 25 septembrie, noului președinte al Partidului Național Liberal, Florin Cîțu. 

Cîțu, te așteptăm la moțiune!”, este mesajul postat de Partidul Social Democrat, pe Facebook.

Reamintim că Florin Cîțu a câștigat alegerile interne din PNL la o diferență de aproximativ 1.000 de voturi față de contracandidatul său, Ludovic Orban.

Suntem un partid unit de astăzi și vom folosi toate resursele împotriva adversarului nostru politic, PSD. Să știți că nu a fost o campanie, a fost o mișcare care începe cu PNL și care va schimba România în bine. Vă mulțumesc tuturor și împreună construim România liberală”, a fostul primul mesaj transmis de premier, după ce a câștigat alegerile interne.

Context

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a anunțat luni, 20 septembrie, că social-democrații vor depune propria moțiune de cenzură, în cazul în care Curtea Constituțională a României (CCR) va da dreptate Guvernului în scandalul moțiunii depusă de USR PLUS și AUR.

Anunțul social-democraților vine în contextul în care au fost acuzați de blat cu tabăra din PNL care îl susține pe Florin Cîțu, după ce mai multe încercări de stabilire a calendarului moțiunii de cenzură au fost blocate în Birourile permanente reunite, întrucât PSD a absentat la ședințe.

În plus, social-democrații au votat cot-la-cot cu liberalii să se aștepte decizia CCR înainte de votul asupra moțiunii de cenzură depusă de USR PLUS și AUR.

Reamintim că Florin Cîțu a cerut Curții Constituționale să constate existența unui conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament, argumentând că semnăturile strânse de parlamentarii USR PLUS și AUR nu ar fi conforme și că Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, nu a comunicat moțiunea Executivului, în ziua în care a fost depusă.

CCR a stabilit că sesizarea premierului va fi judecată pe 28 septembrie, la trei zile de la Congresul PNL.

CITEȘTE ȘI: Noul președinte PNL și-a anunțat planurile pentru perioada următoare / Florin Cîțu: Dacă CCR îmi dă dreptate, cer demisia președinților celor două Camere

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW