Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Noul președinte PNL și-a anunțat planurile pentru perioada următoare / Florin Cîțu: Dacă CCR îmi dă dreptate, cer demisia președinților celor două Camere

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 25 septembrie 2021

Noul președinte al Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, a anunțat sâmbătă, 25 septembrie, că le va cere președinților Camerei Deputaților și Senatului să demisioneze, în cazul în care Curtea Constituțională a României îi va da dreptate în scandalul moțiunii de cenzură.

Reamintim că Ludovic Orban a anunțat, după aflarea rezultatului voturilor, că va demisiona din funcția de președinte al Camerei Deputaților. 

Nu la mine trebuie să își dea demisia, e funcția Parlamentului. Are un rol foarte important, are experiență politică foarte mare, contăm pe experiența lui Orban în perioada următoare. Orban are un rol important în PNL”, a declarat Florin Cîțu, la Digi24.

Liderul PNL a precizat că se gândește să refacă parteneriatul cu USR PLUS, dar le cere acestora ca, după Congresul din 2 octombrie, să renunțe la moțiunea de cenzură depusă împreună cu AUR.

Moțiunea PSD dacă nu are voturile USR PLUS nu are cum să treacă. USR trebuie să decidă dacă vor să fie la guvernare lângă PNL și UDMR sau vor să fie cu AUR și PSD(…)Altă variantă nu văd, doar o guvernare cu USR PLUS și UDMR și votul minorităților(…)Până nu ne așezăm la masă să discutăm, nu știm, trebuie să îi vedem la masă după ce termină Congresul și scapă de AUR și PSD.  Nu am știut de ce au ieșit de la guvernare, puteau să pună un nou ministru, s-a văzut la vot în USR, au fost sancționați liderii care au susținut ieșirea de la guvernare”, le-a transmis premierul foștilor parteneri de guvernare de la USR PLUS.

Premierul și-a anunțat prioritățile pentru perioada următoare, indiferent dacă USR PLUS revine sau nu la Palatul Victoria.

Prețurile la energie, sezonul de iarnă, pandemia, să avem resursele, avem câteva spitale în București care vor fi transformate în spitale COVID, sistemul educațional, să vedem care sunt condițiile și restricțiile, nevoie de vaccinare pentru profesori și medici”, sunt principalele ținte ale premierului.

Principalele declarații ale noului lider PNL:

– În acest moment ne gândim la a reface coaliția, am ținut deschise ușile pentru foștii parteneri sau partenerii de la USR PLUS, atât timp cât nu sunt alături de AUR și nu lucrează pe sub masă pentru voturile PSD pentru moțiune, cât timp există moțiunea nu putem să avem dialog.

– Sunt două tabere în USR PLUS, fac declarații politice, sunt opiniile unor tabere, dar după votul din 2 octombrie va fi altă discuție. Bineînțeles, poate o să îl sun să îl felicit și apoi discutăm. *n.r. pe noul președinte USR PLUS

– Am lucrat foarte bine cu Cristian Ghinea, PNRR a fost zi de zi monitorizat de MIPE, unde domnul Ghinea era ministru, mi s-a părut normal să fac acest gest, pentru că este munca unui om, făcută în ultimele 8 luni de zile. *n.r. invitația de a participa luni la semnarea PNRR.

– Dacă CCR îmi va da dreptate cer demisia președinților celor două camere. Nu la mine trebuie să își dea demisia, e funcția Parlamentului. Are un rol foarte important, are experiență politică foarte mare, contăm pe experiența lui Orban în perioada următoare. Orban are un rol important în PNL.

– Astăzi avem premier din partea PNL, pentru că avem acest parteneriat, garantul guvernării până în 2024. Va avea bineînțeles. Va fi din echipa PNL, vom vedea cine este dintre liderii partidului cel mai bine clasat. *n.r. parteneriatul cu președintele Klaus Iohannis

– Ținta noastră e să câștigăm toate alegerile în 2024. Aceste luni de campanie au fost importante și sunt importante pentru că ne-am ales conducerea. Aici, vedeți, am vrut să fim noi principalii actori, dar pentru mine e important că PNL nu mergea în direcția bună. Nu sunt adeptul să faci PNL mare prin mesaje populiste sau migrație politică.

– Deocamdată nu ne-am gândit, președintele Camerei Deputaților are nevoie de majoritate de voturi, nu vreau să ne grăbim sau să ne pripim. Mergem în Parlament cu miniștri pe care îi vom schimba, s-ar putea să fie și profesioniști din afara politicii.

– PNL va guverna România. Mișcarea liberală va face o Românie mult mai bună pentru toți românii. liberalismul, asta înseamnă liberalismul, înseamnă oportunități, propietate privată, parteneriat. Sunt oameni, membri ai PNL, au avut o opțiune, înțeleg că au pierdut, rămân toți în aceeași echipă, pentru că inamicul nostru se cheamă PSD.

– A existat la un moment dat USL și nu va mai exista niciodată această legătură, pentru că eu cred că soluția liberală e singura pentru România. Vor rămâne în opoziție până în 2028 cel puțin. *n.r. PSD

– Voi face tot ce e posibil ca acest Guvern să meargă mai departe și va rămâne până în 2024. Avem parlamentari, vom face tot ce e posibil să menținem această guvernare. Nu vă spun când vorbesc cu președintele, dar avem o relație bună. A avut un discurs echilibrat.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW