Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


PSD critică restricțiile impuse de Guvern: Școlile sunt închise, dar sălile de jocuri de noroc sunt deschise

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 25 octombrie 2021

Restricțiile impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus au ajuns din nou subiect de scandal între politicieni. Reprezentanții PSD au criticat luni, 25 octombrie, decizia Guvernului PNL de a impune elevilor o vacanță de săptămâni, în timp ce alte activități comerciale nu au fost suspendate. 

Pe fondul dezastrului prin care trece România în valul patru al pandemiei, autoritățile au impus, începând de luni, noi restricții pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, dar și cu scopul de a stimula campania de vaccinare.

Însă nu toată lumea este mulțumită de măsurile impuse de Guvern. Reprezentanții PSD, formațiunea cu care PNL poartă în aceste ore negocieri pentru învestirea guvernului Ciucă, au lansat un atac dur la adresa executivului, nemulțumiți fiind de vacanța impusă elevilor.

„PSD condamnă modul arbitrar şi contradictoriu în care au fost decise restricţiile din Hotărârea de Guvern nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Guvernul nu poate fi credibil atunci când spune că şcolile trebuie închise pentru că pandemia e gravă, dar în acelaşi timp lasă deschise sălile de jocuri de noroc sugerând că situaţia nu ar fi chiar atât de gravă. Această abordare disproporţionată şi incoerentă ascunde, de fapt, incapacitatea Guvernului de a lua măsurile necesare pentru pregătirea anului şcolar, cu prezenţă fizică, în condiţii de siguranţă pentru elevi şi profesori”, se arată într-un comunicat de presă PSD.

În opinia social-democraților, o soluție mai bună ar fi fost testarea pe scară largă a elevilor cu teste non invazive, o soluție despre care a vorbit și ministrul interimar al educației, Sorin Cîmpeanu, însă precizia acestora este net inferioară testelor de laborator tip PCR.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW