Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


PSD critică dur negocierile pentru formarea coaliției de guvernare: Liderii dreptei își urează ciolan împlinit

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 20 decembrie 2020

Reprezentanții Partidului Social Democrat au criticat în termeni duri, duminică, negocierile purtate de PNL, USR PLUS și UDMR pentru formarea coaliției de guvernare.

„Pe modelul unui alt Ludovic celebru (“după mine, potopul”), Orban și-a negociat un scaun doar pentru el – șefia Camerei Deputaților. În rest, a fost de acord cu nașterea Guvernului CDR 2.0, unde liberalii sunt de umplutură!

Barna și Cioloș conduc un Cabinet unde premierul este de paie, iar România trebuie să-și pună centura de siguranță, fiindcă piloții dezastrului se așează la butoane!

Guvernul CDR 2.0 se anunță o reeditare a celei mai negre perioade din istoria post-decembristă a țării: sărăcie, șomaj, proteste sociale, austeritate și criză economică!

Liderii Dreptei își urează #Ciolan împlinit, lăsând pentru restul românilor #Covid nesfârșit!”, au transmis reprezentanții PSD.

Reprezentanții PNL, USR PLUS și UDMR au ajuns vineri la un acord în privința împărțirii portofoliilor în viitoarea coaliție de guvernare. Liberalii vor avea, pe lângă funcția de prim-ministru, cea de președinte al Camerei Deputaților, pentru Ludovic Orban, dar și nouă ministere, între care se află și mult râvnitul portofoliu al Finanțelor. Alianța USR PLUS a reușit să obțină șase ministere, între acestea regăsindu-se Ministerul Justiției și Ministerul Transporturilor, unde cel mai probabil ar urma să fie numit Cătălin Drulă. În arhitectura viitorul executiv se vor regăsi și două posturi de vicepremier, care ar urma să fie ocupate de Dan Barna și Kelemen Hunor.

CITEȘTE ȘI: Liderii PNL, USR PLUS și UDMR reiau negocierile pentru definitivarea programului de guvernare

CITEȘTE ȘI: Fostul primar Daniel Tudorache, urmărit penal pentru corupție, și-a preluat mandatul de deputat

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW