Thursday, April 25, 2024
Jurnalism corect


Liderii PNL, USR PLUS și UDMR reiau negocierile pentru definitivarea programului de guvernare

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 20 decembrie 2020

Echipele de negociere ale PNL, USR PLUS și UDMR reiau duminică discuțiile la Vila Lac în vederea stabilirii priorităților de guvernare în ceea ce privește justiția, sănătatea și reforma electorală.

Florin Cîțu, propunerea de premier agreată de cele trei formațiuni, a declarat sâmbătă seară că au fost încheiate negocierile pe două treimi dintre capitolele de guvernare, printre care se numără finanţele, fondurile europene și digitalizare.

„Două treimi dintre capitolele de guvernare au fost deja agreate de echipele celor trei partide. Ne-am asigurat că sunt măsuri care pot fi implementate foarte curând cu impact imediat pentru România. Din estimările noastre, cred că terminăm programul de guvernare mâine (n.r. – duminică) sau cel târziu luni şi apoi să avem un guvern învestit cât mai curând şi să putem să implementăm aceste măsuri”, a declarat Florin Cîţu.

Reprezentanții PNL, USR PLUS și UDMR au ajuns vineri la un acord în privința împărțirii portofoliilor în viitoarea coaliție de guvernare. Liberalii vor avea, pe lângă funcția de prim-ministru, cea de președinte al Camerei Deputaților, pentru Ludovic Orban, dar și nouă ministere, între care se află și mult râvnitul portofoliu al Finanțelor. Alianța USR PLUS a reușit să obțină șase ministere, între acestea regăsindu-se Ministerul Justiției și Ministerul Transporturilor, unde cel mai probabil ar urma să fie numit Cătălin Drulă. În arhitectura viitorul executiv se vor regăsi și două posturi de vicepremier, care ar urma să fie ocupate de Dan Barna și Kelemen Hunor.

CITEȘTE ȘI: Ludovic Orban, despre nemulțumirile din PNL: Niciodată nu pot fi toți mulțumiți

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW