Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


PSD: Comisia Europeană confirmă că PNRR poate fi ajustat în privința ponderii pensiilor în PIB

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 31 martie 2022

Partidul Social Democrat (PSD) a anunțat joi, 31 martie, că PNRR poate fi ajustat în privința ponderii pensiilor în PIB, acest lucru fiind „confirmat” de Comisia Europeană. Anunțul vine după o întâlnire a ministrului Muncii, social-democratul Marius Budăi, cu comisarul european pentru Locuri de Muncă și Drepturi Sociale, Nicolas Schmit.

Nicolas Schmit a afirmat că „din partea Comisiei Europene există „flexibilitate” în privința ajustării plafonului de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile, precum și în legătură cu durata menținerii unui astfel de plafon”, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

Comisarul european a mai adăugat, conform PSD, că stabilirea unui nou plafon ar putea avea loc după finalizarea analizei realizate de Banca Mondială, în baza contractului de asistență tehnică pentru implementarea reformei cu sistemul public de pensii din România.

„În întâlnirea cu reprezentantul Comisiei Europene, Ministrul Muncii, Marius Budăi a susținut că, în contextul creșterii prețurilor la energie, alimente și medicamente, plafonarea cheltuielilor cu pensiile la 9,4% din PIB ar condamna milioane de pensionari la sărăcie severă”, se arată în comunicat.

Marius Budăi a menționat că „suntem de acord să susținem orice reformă a sistemului de pensii, însă numai dacă o astfel de reformă nu îi condamnă la sărăcie pe pensionari, așa cum s-ar întâmpla în forma actuală a PNRR”.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW