Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Federația Rusă neagă acuzațiile privind tentativa de lovitură de stat din R. Moldova

By Ana Teșcan , in Republica Moldova Stirile zilei , at 14 februarie 2023 Etichete: , ,

Federația Rusă a respins marți, 14 februarie, acuzațiile venite din Republica Moldova și Ucraina, conform cărora Moscova complotează pentru destabilizarea Guvernului de la Chișinău, printr-un comunicat de presă al Ministerului rus al Afacerilor Externe, citat de Reuters

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a denunțat pregătirea unei lovituri de stat în Republica Moldova, într-un briefing de presă susținut luni, 13 februarie, la Chișinău.

Potrivit informațiilor Serviciului de Securitate din țara vecină, diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil, ar urma să încerce schimbarea puterii de la Chișinău, prin atac asupra unor edificii ale statului, acțiuni violente și luare de ostatici. Detalii aici.

„Asemenea afirmații sunt complet nefondate și nesusținute”, a declarat Ministerul de Externe al Rusiei.

De asemenea, Federația Rusă a acuzat Ucraina că a stârnit tensiuni între Rusia și Moldova, spunând că Kievul încearcă să atragă Chișinăul „într-o confruntare dură cu Rusia”.

Amintim că, săptămâna trecută, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a informat-o pe președinta Maia Sandu despre un document rusesc, depistat de spionajul ucrainean, care arată cum, cine și când va destabiliza situația din țara vecină. Detalii aici.

CITEȘTE ȘI: Ce au spus politicienii din România despre tentativa de lovitură de stat din R.Moldova / Un europarlamentar a cerut convocarea CSAT

Comentarii