Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Proteste antiisraeliene pe aeroportul din Daghestan. Autoritățile ruse au preluat controlul

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 30 octombrie 2023 Etichete: , , , ,

Poliția rusă a preluat controlul unui aeroport din Daghestan, o regiune predominant musulmană, în urma arestării a 60 de persoane. Arestările au avut loc după ce sute de demonstranți anti-Israel au luat cu asalt aeroportul ca răspuns la sosirea unui avion israelian, potrivit Reuters.

Imagini video au arătat protestatari, în principal bărbați tineri, care fluturau steaguri palestiniene, spărgeau uși de sticlă și se infiltrau în aeroport în timp ce scandau „Allahu Akbar” sau „Dumnezeu este cel mai mare”. Pe lângă persoanele arestate, un alt grup a încercat să răstoarne un camion de patrulare în timpul tulburărilor de pe aeroport, ceea ce a dus la rănirea a 20 de persoane. Cu toate acestea, pasagerii din avionul care sosea nu au fost răniți, după cum au confirmat forțele de securitate.

Aceste incidente fac parte dintr-o serie de proteste antiisraeliene în regiunea Caucazului de Nord din Rusia, ca răspuns la conflictul Israelului cu militanții Hamas din Gaza, mai notează publicația menționată. Autoritățile locale din Daghestan au anunțat întărirea măsurilor de securitate în regiune, unde locuiesc aproximativ 3 milioane de persoane. Aceste tulburări într-o regiune afectată anterior de insurecția islamistă reprezintă o provocare pentru președintele rus Vladimir Putin, care este implicat în prezent în conflictul din Ucraina și care urmărește să mențină stabilitatea internă, având la orizont viitoarele alegeri prezidențiale.

Israelul a cerut Rusiei să asigure protecția evreilor

Autoritatea aeronautică rusă a blocat temporar aeroportul pentru zboruri pentru a efectua evaluări de securitate. Ministerul de Interne a anunțat că a identificat 150 dintre cei mai activi protestatari și că încearcă în mod activ să localizeze toate persoanele implicate în incident.

Israelul a cerut autorităților ruse să asigure protecția israelienilor și evreilor din regiunile lor. Printre incidentele recente se numără incendierea unui centru evreiesc aflat în construcție în Nalchik, capitala republicii ruse vecine Kabardino-Balkaria. De asemenea, au existat rapoarte neverificate pe rețelele de socializare cu privire la mici adunări antiisraeliene în Daghestan și în tot Caucazul de Nord, în regiunea sudică a Rusiei, în weekend.

FOTO:Pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW