Tuesday, February 7, 2023
Jurnalism corect


CNAIR semnează vineri contractul pentru un nou lot al Autostrăzii Transilvania. Orban: Pentru noi, investițiile în infrastructură chiar reprezintă o prioritate

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 26 iunie 2020 Etichete: , , ,

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va semna vineri, 26 iunie, pentru proiectarea și execuția lotului Zimbor – Poarta Sălajului (12,2 km), parte a Autostrăzii Transilvania. La eveniment participă premierul României, Ludovic Orban, și ministrul Transporturilor, Lucian Bode. 

„Asistăm astăzi la un moment istoric în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii de transport rutier din județul Sălaj. Mă refer la semnarea primului contract de proiectare și execuție a primei secțiuni de autostradă di județul Sălaj. Este vorba despre primii 12 km de autostradă care se vor construi în Sălaj între localitățile Zimbor și Poarta Sălajului.

La 17 ani de la semnarea contractului Bechtel când ne propuneam să realizăm 415 de km de autostradă între Brașov și Oradea. La șapte ani de la rezilierea acelui contract, când reușisem să dăm în circulație 51 de km de autostradă, astăzi, pot să afirm, cu toată responsabilitatea, că Autostrada Transilvania prinde viață în județul Sălaj.

Anul 2020 este anul construcției Autostrăzii Transilvania. Vom da în trafic în acest an 25 de km din această autostradă. Am semnat contractele pentru proiectare și execuție pentru alți 52 de km din Autostrada Transilvania”, a declarat Lucian Bode.

La rândul său, premierul Orban a declarat că prioritatea Guvernului Orban este investiția în infrastructură.

„Cu ocazia semnării contractului, așteptăm semnarea tuturor contractelor de pe Autostrada Transilvania.  Pentru noi, investițiile în infrastructură chiar reprezintă o prioritate. Infrastructura de transport, energetică, de sănătate, de educație, de comunicații, reprezintă structuri critice care au nevoie ca de aer de investiții masivii în următorii 10 ani ca suport al dezvoltării economice a României.

Am luat măsuri curajoase, sigur, suntem împiedicați tot timpul, Guvernul pe care îl conduc la propunerea Autorității Naționale pentru Achiziții Publice a adoptat o OUG fără precedent în care am stabilit termene precise pentru fiecare pas procedural în cursul achizițiilor, care stabilește responsabilitatea persoanelor în cursul procedurilor de achiziții, inclusiv sancționarea celor care nu își fac treaba. Sigur că a fost atacată la CCR pentru că au fost deranjați judecătorii de intenția noastră de a se impune sancțiuni și pentru magistrați, iar partea respectivă a fost declarată neconstituțională”, a declarat premierul.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW