Friday, May 3, 2024
Jurnalism corect


Propunere la Legea RCA: Șoferii care rămân fără permis ar putea suspenda polița

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 3 octombrie 2023 Etichete: , , ,

Șoferii care rămân fără permis de conducere vor putea să suspende polița RCA pe toată perioada în care nu au carnet, potrivit unui proiect de modificare a Legii RCA, citat de Digi 24.  Astfel, conducătorii auto vor putea suspenda asigurarea, dacă rămân fără permis sau dacă au mașina avariată.

Potrivit propunerilor legislative, care vor ajunge în Parlament, polița RCA ar putea fi verificată chiar și atunci când mașina este parcată sau în mișcare.

Potrivit proiectului de modificare a Legii RCA, Asiguratul poate solicita în scris asigurătorului RCA suspendarea efectelor contractului RCA pe perioada suspendarii, in condiţiile legii, a inmatriculări vehiculului sau a suspendării dreptului de circulație a acestuia, cu prezentarea dovezii existentei acesteia.

Iată cum s-ar putea modifica Legea RCA :

-asigurătorul RCA comunică asiguratului, în termen de cinci  zile de la data solicitării prevăzute la alin suspendarea efectelor contractului RCA.

Pe toată durata suspendării înmatriculării şi/sau a dreptului de circulație a vehiculului şi a efectelor contractului RCA, vehiculul se imobilizează într-un spațiu privat, in afara domeniului public.

În cazul suspendări efectelor contractului RCA, valabilitatea acestuia se prelungește cu perioada pentru care efectele contractului au fost suspendate, prin emiterea unui act adițional.

Reamintim, în luna aprilie ac,  Autoritatea de Supraveghere Fiscală(ASF) și Guvernul României au decis plafonarea prețurilor RCA pentru a ține piața sub control până când ASF va modifica legea RCA.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW