Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Dan Diaconescu, arestat la domiciliu. Este acuzat de act sexual cu minori

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 7 aprilie 2023 Etichete: , , ,

Update ora 21.00. Dan Diaconescu a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile. Judecătoria Constanța a respins cererea procurorilor de a fi arestat preventiv(în centrul de reținere al IPJ Constanța), cea mai grea formă de măsură preventivă în cursul urmăririi penale. Potrivit surselor Main News, s-a reținut că Dan Diaconescu nu reprezintă grad sporit de pericol public. 

-Știre inițială-

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a formulat, în cele din urmă, propunere de arestare preventivă pentru fostul patron al postului de televiziune „OTV”, Dan Diaconescu. În jurul orei 14.00 procurorul de caz încă nu luase decizia dacă îl va prezenta sau nu instanței, menționa purtătorului de cuvânt, procuror Olteanu Daniel, la solicitarea Main News. 

Ședința în care se dezbate arestarea preventivă a lui Dan Diaconescu nu este publică, fiind implicate două minore. El este acuzat de procurori că ar fi întreținut raporturi sexuale cu două tinere în vârstă de 15 ani.

În urma probatoriului administrat în noua cauză a reieşit că în perioada  septembrie – noiembrie 2020 şi în luna septembrie 2021 inculpatul D.D., un bărbat în prezent în vârstă de 55 de ani, a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale, în mod consimţit şi repetat, contra unor sume de 300 – 400 de lei, cu două persoane vătămate minore, surori gemene, în vârstă de 15 ani, ce au împlinit vârsta de 16 ani în luna iulie 2021. Faptele au fost comise pe raza localităţilor Olimp, Constanţa şi Bucureşti, iar probele au relevat că inculpatul cunoştea vârsta persoanelor vătămate”, transmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.  Joi dimineață,  6 aprilie, procurorii au descins la locuința sa, în căutare de probe. Ulterior, a fost reținut de procurori pentru 24 de ore. La audieri, Dan Diaconescu a negat toate faptele, potrivit surselor Main News. Dan Diaconescu a mai avut probleme cu legea. El a fost condamnat definitiv pentru șantaj.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de act sexual cu un minor, în forma reţinută în cauză, este închisoarea de la 3 la 10 ani, iar cea pentru infracţiunea de folosirea prostituţiei infantile este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda, cu menţiunea că în cazul recidivei postexecutorii limitele speciale ale pedepselor prevăzute pentru noile infracţiuni se majorează cu jumătate.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW