Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Drulă: Cine a scris „legile securismului național” să își dea demisia 

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 17 iunie 2022

Tensiuni majore legate de pachetul de legi privind securitatea națională. La doar câteva minute după declarațiile făcute de directorul SRI, Eduard Hellvig, pe această temă, președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a solicitat demisia celor care au elaborat actuala formă a proiectelor, publicate de G4Media. 

„L-am ascultat pe dl. Hellvig (n.r. – Eduard Hellvig) și n-am înțeles cine a scris legile securismului național. Cine le-a scris, ar face bine să-și dea demisia”, a scris Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.

Proiectele de lege, elaborate la nivelul instituțiilor vizate

Potrivit prim-ministrului Nicolae Ciucă, proiectele de lege privind securitatea națională, aflate în prezent pe masa coaliției de guvernare, au fost elaborate la nivelul fiecărei instituții responsabile. Cu alte cuvinte, SRI a elaborat proiectul de lege privind SRI, iar mutatis mutandis SIE a elaborat proiectul privind activitatea SIE.

„Legile au fost elaborate la nivelul fiecărei instituţii responsabile în parte. Pachetul – în deplinătatea sa – se află la nivelul fiecărui partid, astfel încât comisiile de specialitate să poată să analizeze”, a spus Ciucă, la finalul Consiliului Naţional al PNL, citat de Agerpres.

CITEȘTE ȘI: Prima reacție a lui Eduard Hellvig privind „legile securității”: Funcția de director SRI trebuie limitată la maxim două mandate

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW