Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Pronunţarea deciziei în cazul Elenei Udrea, amânată / Magistraţii bulgari cer informaţii suplimentare din România

By news.ro , in Justitie Stirile zilei , at 13 aprilie 2022

Judecătorii din Bulgaria au amânat miercuri, 13 aprilie, cu cinci zile pronunţarea deciziei în cazul Elenei Udrea şi au decis să ceară informaţii suplimentare din România.

Este vorba despre pronunţarea în dosarul în care se discută extrădarea Elenei Udrea în România, pentru a ispăşi pedeapsa primită în dosarul Gala Bute.

De asemenea, magistraţii au decis să ceară informaţii suplimentare de la autorităţile române, inclusiv despre condiţiile de detenţie din România.

Elena Udrea le-a transmis judecătorilor că refuză să fie predată autorităţilor române şi a menţionat că a depus cerere de azil în Grecia, însă documentul trebuie tradus.

Decizia finală a magistraţilor este aşteptată în 19 aprilie.

Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare

Fostul ministru al dezvoltării și turismului Elena Udrea a fost condamnată joi, 7 aprilie, de Înalta Curte de Casație și Justiție la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”. Decizia este definitivă.

Udrea va trebui sa achite în jur de 3 milioane euro – 8,1 milioane lei cu titlu de despagubiri civile către Autoritatea Națională pentru Turism, 600.000 euro către Corin Boian și 300.000 euro către Adrian Gărdean.

În încercarea de a scăpa de pedeapsă, așa cum a mai făcut-o în 2018, Elena Udrea a fugit din țară înainte de a fi condamnă, însă a fost reținută de Poliția bulgară când încerca să treacă frontiera în Grecia prin punctul de trecere Kulata.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW