Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Proiectul privind carantina şi izolarea, dezbătut de Parlament în regim de urgență, dar cu întârziere

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 9 iulie 2020 Etichete: , , ,

Proiectul de lege privind carantina şi izolarea care a fost întocmit de Guvern va fi dezbătut, joi, în regim de urgență de Camera Deputaților.

Raportul asupra iniţiativei trebuia prezentat până la ora 13.00, însă Comisia juridică a amânat dezbaterile pentru ora 16.00-17.00. Întârzierea de câteva ore vine ca urmare a unor amendamente depuse proiectului.

Guvernul României a adoptat, luni, un proiect de lege care să inițieze niște măsuri igienico sanitare pentru situații deosebite de risc epidemiologic, în contextul în care CCR a decis, pe 25 iunie, că izolarea, carantina şi internarea obligatorie sunt neconstituționale. Proiectul de lege a fost trimis în procedură de urgență către Parlament.

Proiectul de lege poate fi consultat AICI.

Noul proiect de lege definește cu exactitate termenii de „carantină” și „izolare”, fapt chiar invocat în motivarea CCR pentru care a Curtea a declarat neconstituționale aceste două măsuri.

Vezi și Termenii de carantină și izolare, redefiniți de noul proiect de lege al Guvernului. Pentru cine se aplică aceste măsuri

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW