Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Proiectul pentru testarea în masă a bucureștenilor, adoptat cu scandal în ședința CGMB / Consilierii PNL și USR nu au votat pe motiv că reprezintă „o mită electorală”

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 11 mai 2020 Etichete: , , , , ,

Proiectul „Testăm pentru București” care presupune testarea în masă a bucureștenilor pentru coronavirus, a fost adoptat, luni, în ședința Consiliului General al Muncipiului București.

Odată adoptat, urmează să fie testați voluntar peste 11 000 de bucureșteni asimptomatici. Testele vor fi realizate în spitalele din București și vor fi de tip PCR.

 „Această testare din București ne va da imaginea infectării din acest moment. PMB va realiza parteneriate cu toate spitalele de stat și clinicele private care dețin PCR și vor să intre în acest proiect. Vom lansa o platformă unde se vor înscrie bucureștenii voluntar pentru testare, repet, teste PCR, cele care sunt folosite în întreaga lume pentru depistarea coronavirusului. 11.000 de persoane vor fi testate voluntar(…)Dacă acum o lună s-a spus că nu este momentul potrivit, a trecut acea perioadă, iar dacă mai amânăm va fi prea târziu. În acest moment nu mai sunt foarte multe persoane în carantină. În București capacitatea de testare este de peste 3500 de teste și zilnic nu se fac decât câteva sute de teste. Deci nu vom aglomera testările cu proiectelul nostru. Este momentul propice”, a declarat Gabriela Firea.

Testele vor fi decontate de Primărie în cuantumul sumei de 200 de lei pentru fiecare test.

„Nu dăm vouchere nu dăm bonuri, nu plătim populația. Este vorba de decontarea pe care PMB o face în cuantum de 200 de lei, care este suma pe care o decontează spitalelor pentru testarea PCR”, spune primarul general.

Consilierii USR și PNL nu au votat proiectul. Liderul consilierilor PNL, Stelian Bujduveanu,  a acuzat că programul  reprezintă „o mită electorală”.

„Sunteți o rușine pentru partid, dacă îmi arătați pe foaie unde scrie că la dau 200 de lei oamenilor, să mâncați foaia”, a fost replica Gabrielei Firea.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com